În februarie 2018, Simona Halep urca pe locul 2 în clasamentul WTA, acest lucru datorându-se performanței extraordinare reușite atunci la Doha. Anul acesta, Simona a jucat finala de la Doha în fața Elisei Mertens, finală pe care din păcate a pierdut-o, dar care a ajutat-o să urce în clasament.

În turneul de la Dubai, Simona Halep va juca direct în turul doi, împotriva canadiancei Eugenie Bouchard. Totodată Halep are amintiri foarte plăcute legate de turneul din Dubai, având în vedere că în anul 2015 jucătoarea noastră a câștigat turneul din Emiratele Arabe Unite.

Iar încrederea jucătoarei de 27 de ani a ajuns la un nivel maxim, având în vedere declarațiile făcute într-un scurt interviu pentru WTA:

Am amintiri frumoase de oriunde câștig un turneu (n.r. Simona a câștigat la Dubai în 2015). M-am simțit foarte bine atunci, așa că abia aștept să mă recuperez un pic după Doha și să încep iarăși. Îmi plac condițiile de aici, îmi place suprafața, mereu joc bine aici, deci sper să fie la fel și de data asta.

Nivelul meu de joc este foarte ridicat acum. La fel e și încrederea. Mă simt foarte bine, pregătită să lupt pentru fiecare meci. Sunt încrezătoare în șansele mele de fiecare dată când intru pe teren , deci e un moment bun pentru mine și savurez asta”.

Primul meci pe care îl va juca Simona Halep în acest turneu de la Dubai va avea loc pe data de 19 februarie, la ora 12.00, ora României. Pentru cei care doresc să vadă partida de tenis pe care o va juca Simona o pot urmări pe canalul TV Digi Sport. Chiar înainte de tuneul din Dubai, Halep a renunțat și la belgianul, Van Cleemput, cel care trebuia să fie antrenorul acesteia. Potrivit declarațiilor, Simona consideră că nu este compatibilă și nu se poate înțelege cu acesta. Așadar, în curând vom cunoaște traseul Simonei Halep la acest turneu, dar și numele viitoarelor adversare.