Cântărețul britanic, Ed Sheeran și-a dublat averea, ajungând la 160 de milioane de lire sterline, după ce a câștigat o sumă record într-un singur an. Conform datelor se spune că tânărul cântăreț, în vârstă de doar 28 de ani, și-a putut dublă veniturile datorită albumului său „Divide”. De altfel, conform listei cu cei mai bogați 1.000 de oameni rezidenți în Marea Britanie, “Sunday Times Rich List”, publicată în revista supliment a ziarului național britanic The Sunday Times, Sheeran a câștigat anul trecut mai mult decât orice alt muzician britanic.

Totodată aceștia spun că Ed Sheeran este cel de-al 17-lea cel mai bogat muzician din Marea Britanie, într-o lungă listă deja dominată de bărbați. Deși nu a mai lansat nicio piesă nouă de la ultimul său album „Divide”, din 2017, artistul și-a dublat averea de 80 de milioane de lire datorită succesului pe care l-a avut albumul său în întreaga lume și cu ajutorul biletelor vândute la concertele acestuia.

Conform „Sunday Times Rich List”, această creștere a fost de fapt determinată de turneul mondial pe care l-a avut pentru albumul „Divide”. De asemenea, Divide este cel de-al treilea album care a avut cele mai mari vânzări, iar anul trecut s-au vândut aproximativ 16 milioane de exemplare în întreaga lume. La dublarea averii acestuia au contribuit și cele 94 de concerte pentru promovarea albumului care au însumat mai mult de 340 de milioane de lire sterline, în contextul în care la cele 4 concerte care au avut loc la Stadionul Wembley de fiecare dată s-au vândut toate biletele pentru cele 70.000 de locuri.

Printre cei mai bine plătiți artiști britanici de sex feminin se numără Adele și Enya, Adele fiind cea mai bine plătită, având în vedere că are o avere estimată la 150 de milioane de lire sterline. Printre numele care se află în  topul celor mai bine plătiți artiști din Marea Britanie se regăsește Andrew Lloyd Webber, acesta ocupând locul 1 cu o avere de 820 milioane de lire. Legende ale rock-ului britanic ocupă majoritatea pozițiilor fruntașe ale topului, astfel Sir Paul McCartney în vârstă de 76 de ani, ocupă locul 2 cu 750 de milioane de lire, Sir Elton John, 72 de ani, fiind pe locul 4 cu 320 de milioane de lire, iar Sir Mick Jagger, în vârstă de 75 de ani ocupă locul 5 cu o avere de 275 de milioane de lire.

Totodată nu trebuie să uităm că artistul britanic, Ed Sheeran, va susține pe 3 iulie un concert la București pe Arena Națională în acest an.

credit foto: Bustle,