Bugetul pentru show-urile reprezentantei României la Eurovision din acest an, Ester Peony, este de aproximativ 100.000 de euro, având în vedere că în ultima perioadă în cadrul evenimentului european s-a pus accentul mai mult pe efectele speciale de pe scenă. De asemenea acest lucru este confirmat și de către regizorul Petre Năstase, care a afirmat faptul că, în premieră, show-ul a fost gândit de echipa română şi nu în mare parte de producătorii Eurovision, potrivit Agerpres.

„Este prima oară când cei din echipa producătoare a Eurovisionului ne lasă să venim cu un concept grafic şi conţinut grafic făcut de noi (…) E prima oară când noi ne ducem acolo cu un conţinut grafic foarte serios. Este prima oară când televiziunea română investeşte serios în efecte speciale de scenă”.

A spus regizorul conform sursei citate.

Totodată regizorul a detaliat și câteva dintre costuri:

Noi suntem obligaţi să plătim practic efectele speciale pentru toate cele 12 repetiţii şi la fiecare repetiţie se adună – 2.000 de euro o dată, 2.500 o dată, până ajungi la 50 – 60.000 şi nu ştii de unde s-au adunat banii”.

Delegația României din acest an va fi ceva mai restrânsă conform spuselor regizorului Petre Năstase:

„Ştiu că e o investiţie serioasă în partea de show şi mai puţin în partea de delegaţie, cum a fost în anii trecuţi, adică se deplasau acolo 20 de oameni şi aveam doi lei pentru spectacol. De data asta este invers”.

Smaranda Vornicu-Shalit, șefa delegației României a afirmat faptul că anul acesta la Eurovision componenta de show a devenit foarte importantă. Iar în acest sens bugetul echipei României pentru acest eveniment este de 100.000 de euro.

„Vom avea un buget care se învârte în jurul sumei de 100.000 de euro”

Totodată, aceasta a punctat câteva chestiuni cu privire la discuțiile politice legate de organizarea Eurovision în Israel:

„Au fost scrise scrisori în legătură cu organizarea acestui eveniment în Israel. Cred că tocmai organizarea acestui eveniment în Israel demonstrează spiritul Eurovision, un spirit care depăşeşte graniţe, depăşeşte aceste probleme”.

Cea de-a doua semifinală Eurovision în care va interpreta și Ester Peony cântecul „On a Sunday” va avea loc pe data de 16 mai. Iar mult așteptatul eveniment, finala Eurovision va avea loc pe data de 18 mai.

credit foto: eurovision.tv