Bianca Andreescu, fiica unor emigranți români în Canada, Maria şi Nicu Andreescu, a început să practice tenisul în România, la vârsta de 6 ani, în timpul unei vacanțe la bunici. Bianca este născută în Canada, la 16 iunie 2000, în Mississauga, fiind în prezent rezidentă în Thornhill, Canada.

Într-un interviu acordat în 2017 pentru ProSport, Maria Andreescu a povestit din ce cauza ea și familia ei s-a stabilit în Canada și ce anume a dus la decizia fetei de a practica tenisul.

„Soţul meu a primit o ofertă de muncă, la scurt timp după terminarea facultăţii, şi aşa am ajuns acolo. Bianca a încercat multe sporturi, dar acesta i-a plăcut cel mai mult. A început să joace la Piteşti, iar primul antrenor i-a fost Gabriel Hristache. Gabi este un antrenor foarte antrenant şi Bianca l-a îndrăgit mult”.

De asemenea în același interviu, mama tinerei a răspuns și la întrebarea de ce Bianca reprezintă Canada:

„Dacă sunt nişte copii talentaţi, Federaţia le oferă mult sprijin. Canadienii sunt foarte organizaţi în tot ceea ce fac. De asemenea, Canada este o ţară multiculturală, deci toţi au venit de undeva. La început, investeşti ca părinte 100% bani şi timp. Dacă un copil se remarcă pentru că este talentat, dacă are rezultate importante şi constante, Federaţia începe să investească foarte mult. Acest sport este foarte scump, costurile se ridică la 250.000 de dolari pe an la acest nivel”.

De curând Bianca Andreescu, în vârstă de 18 ani, a reușit să impresioneze în cadrul turneului de tenis de la Indian Wells cu triumful din finală în fața lui Angelique Kerber, cu scorul de 6 – 4, 3 – 6, 6 – 4. Performanta din acest meci se poate rezuma la nu mai puțin de 44 de lovituri câștigătoare, printre care cel mai important a fost forehand-ul. În urma acestei lovituri a acumulat 31 de puncte. Ba mai mult decât atât, Bianca Andreescu era clasată, la început de an, pe locul 178 WTA, iar în prezent după această victorie, jucătoarea a urcat până pe locul 24 WTA.

La finalul meciului, Bianca a mărturisit presei faptul că:

“Este incredibil de a avea numele meu alături de atât de mulți campioni incredibili. Este un vis devenit realitate.”

Potrivit site-ului wtatennis.com, tânăra jucătoare de tenis de origine română a fost comparată cu Naomi Osaka, care anul trecut tot din această etapă, atunci când a câștigat titlul de la Indian Wells, și- a început parcursul pentru câștigarea a două titluri de Grand Slam, ajungând în primele poziții ale clasamentului.

credit foto: Cotidianul