Titlul de cel de-al doilea cel mai bogat om din lume nu îi mai aparține lui Bill Gates, ci miliardarului francez Bernard Arnault, informează CNN. De altfel, Arnault este CEO-ul grupului de lux LVMH, care l-a depășit pe Gates potrivit portalului Bloomberg Millionaires Index. Și totodată este pentru prima dată după șapte ani, de când a fost realizat indexul, când Bill Gates ajunge pe locul trei.

Arnault are o avere netă estimată la aproximativ 108 miliarde de dolari, potrivit indicelui, iar în acest an a mai adăugat la averea sa circa 39 miliarde de dolari. De asemenea fondatorul Microsoft, Bill Gates are o avere estimată la 107 miliarde de dolari. Ba mai mult decât atât cei doi apar și pe lista de miliardari realizată de către publicația Forbes. Arnault a transformat LVMH într-o afacere de lux la nivel global și care controlează mărci precum Louis Vuitton, Christian Dior și Givenchy.

Pe lângă acestea se mai adaugă și brand-ul Champagne Dom Perignon, dar și retailerul produselor de înfrumusețare Sephora. În vârstă de 70 de ani, Bernard Arnault a ajuns pe prima pagină a ziarelor în acest an atunci când a afirmat că va dona 200 de milioane de euro pentru reconstrucția catedralei Notre Dame din Paris.

Conform Bloomberg, Bill Gates ar fi deținut în continuare primul loc în topul celor mai bogați oameni din lume în cazul în care nu ar mai fi făcut donații în cadrul diferitelor acțiuni filantropice. Până acum Bill Gates a donat mai mult de 35 de miliarde de dolari către Fundația Bill & Melinda Gates.

Potrivit Bloomberg cel mai bogat om din lume este CEO-ul Amazon, Jeff Bezos care are o avere estimată la 125 miliarde de dolari.

La începutul săptămânii, Stella McCartney a semnat un acord cu cel mai mare grup de lux din Franța, LVMH, pentru a “accelera dezvoltarea sa la nivel mondial în termeni de afaceri și strategie”, potrivit The Guardian. Această știre a venit după un an după ce McCartney și-a încheiat parteneriatul de afaceri de 17 ani cu conglomeratul rival LVMH, Kering, și și-a cumpărat înapoi participația de 50% a brandului omonim. Detalii suplimentare ale tranzacției vor fi anunțate în luna septembrie a acestui an, deși s-a confirmat că McCartney va rămâne proprietar majoritar și va continua să fie director de creație. În prezent supraveghează colecțiile pentru femei, bărbați și copii.

Achiziția făcută de LVMH vine într-un moment în care industria modei se confruntă cu întrebări în ce privește durabilitatea. Adăugând brandul McCartney, figură reprezentativă a sustenabilității în industrie, la grupul exitent va fi văzută ca o lovitură majoră.

Potrivit The Guardian, într-o declarație emisă de grup, Arnault a profitat de ocazie pentru a sublinia că

“LVMH a fost prima companie mare din Franța care a creat un departament de sustenabilitate, acum mai bine de 25 de ani. (…) Este începutul unei povești frumoase împreună și suntem convinși de marele potențial pe termen lung al Casei ei de modă. Un factor decisiv a fost că ea a fost prima care a pus problemele de sustenabilitate și etică pe scenă, cu mult timp în urmă, și și-a construit Casa de modă în jurul acestor probleme”.

De altfel McCartney reprezintă cel de-al doilea acord semnat de către LVMH anul acesta. În mai, grupul de lux a anunțat că lansează o linie de modă de top împreună cu cântăreața Rihanna.

credit foto: Robb Report