În iarna lui 1950, câțiva elevi de la un liceu din orașul japonez Sapporo, au construit în parcul Odori din localitate, câteva statuete din zăpadă și gheață. Probabil, niciunul dintre tineri nu s-a gândit că inițiativa lor se va transforma într-unul dintre cele mai mari festivaluri dedicate iernii.

De la cele câteva statui de gheață și zăpadă s-a ajuns, la un mega-eveniment care atrage an de an peste 2.000.000 de turiști din toate colțurile lumii. Astăzi, datorită amplorii și notorietății evenimentului, dar și mulțimii capodoperelor din zăpadă sau sculptate în gheața, Festivalul Zăpezii de la Sapporo, se desfășoară în trei locații: Odori, Tsudome și Susukino (unde se desfășoară concursul internațional de sculptură în gheață). Principala locație rămâne cea tradițională, adică parcul Odori. Acolo au fost expuse, în anii trecuți, construcții și sculpturi înalte de peste 15 metri și late de 25.

Anul acesta, între 31 ianuarie și 11 februarie, se va desfășura ediția cu numărul 60. Dacă aveți în plan o vizită în  Japonia, nu evitați o vizită la  Asahikawa Winter Festival. Dacă aveți altceva programat, puteți să vă delectați cu fotografiile impresionante postate pe pagina evenimentului.