Cu ochii în lacrimi Andy Murray a recunoscut astăzi oficial că se va retrage din tenisul profesionist și că meciul din turul 1 de la Australian Open va fi, posibil, și ultimul jucat în cariera sa, urmând a se retrage oficial la Wimblendon 2019.

Anul trecut Murray a trebuit să sufere o operație la șold, foarte complicată, din păcate, operația nu a reușit în totalitate și Murray a continuat să sufere dureri îngrozitoare.

Astăzi el a admis că nu mai poate fizic să mai joace la un nivel la care să se bucure de joc, nemaivorbind de înalta performanță, și că va fi nevoit să se opereze din nou la șold doar “pentru îmbunătățirea calității vieții”, nu pentru a se întoarce în tenis.

Cu o carieră impresionantă în tenisul mondial, Andy Murray nu este decât ultimul dintr-o lungă pleiadă de campioni care, în ultima perioada, suferă din ce în ce mai des de probleme medicale insurmontabile, care le pun capăt carierei; în cumpănă, tot la Australian Open, este și cariera Simonei Halep, care a lipsit o lungă perioadă datorită unei hernii de disc.

Câteodată sportul și viața cer prea mult, iar sacrificiul duce și la momentele extrem de triste.