Cel mai mare muzeu din lume, Muzeul Luvru din Paris, a atras și în anul 2019 un număr mare de vizitatori în ciuda lucrărilor de renovare și a mișcărilor de stradă ce au avut loc în capitala Franței. Potrivit unui comunicat preluat de news.ro, în 2019 muzeul Luvru a primit 9,6 milioane de vizitatori, în scădere cu 600.000 față de 2018.

Potrivit sursei citate, președintele-director al muzeului, Jean-Luc Martinez, a fost de părere că „vestele galbene” au avut un efect minor în influențarea vizitelor anuale în scădere. Potrivit acestuia, principalul motiv ce a dus la scăderea numărului de vizitatori a fost cauzată de lucrările de renovare de la mijlocul lunii iulie în Salle des États. Schimbările de aici au dus la mutarea lucrării „Gioconda“. Consecința a fost că pentru prima dată în istorie muzeul a stopat vizitele.

Înfiinţat acum 800 de ani, cu 72.735 de metri pătraţi, fosta reşedinţă a regilor Franţei este cel mai mare muzeu din lume, înaintea Ermitajului din Saint-Petersburg. Cifra din 2019 este al treilea cel mai bun rezultat din istoria celui mai vizitat muzeu din lume, după cel din anul precedent când a avut 10,2 milioane de vizitatori.

Foto:news.ro