Colorarea părului este o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți aspectul. Îngrijirea adecvată ajută culoarea părului să se păstreze vie și strălucitoare pentru mai mult timp. Dacă nu vă îngrijiți bine părul, chiar și cea mai bună operație de colorare poate să se estompeze rapid. Este important să știi cum să ai grijă de părul vopsit. Nu numai că va ajuta culoarea să dureze mai mult, dar va menține părul sănătos și puternic.

Utilizați un șampon special pentru părul colorat

Primul pas pe care îl puteți face pentru a avea parte de un păr sănătos și pentru păstrarea nuanței mai mult timp este să alegeți un șampon special pentru păr vopsit. Alături de șampon nu trebuie să uitați nici de balsam. De altfel șamponul și balsamul nu trebuie să conțină alcool și sulfat. Iar asta pentru că cele două substanțe duc la uscarea și deteriorarea părului. Recomandat ar fi să alegeți un balsam și un șampon care să vă ofere o hidratare intensă.

Șamponul nuanțator

Dacă culoarea ta are nevoie de revigorare și nu poți apela la un salon la timp, șamponul nuanțator este un produs minunat pentru tonifierea și strălucirea culorii tale. Șamponul nuanțator contracarează tenta de galben, portocaliu sau argintiu care ar putea apărea în părul dvs. în timp, fiind ideal și pentru colorarea rădăcinii părului până la următoarea vopsire. Este ideal atunci când nu ajungeți foarte des la salon pentru a vă reîmprospăta nuanța și pentru a primi îngrijirea necesară după vopsire.

Masca pentru păr

Indiferent de tipul de mască pe care îl folosiți, aceasta vă poate hidrata atât scalpul, cât și părul. De asemenea, măștile pentru păr ar trebui să devină o rutină în îngrijirea părului și mai mult decât atât se pot utiliza și fără ca părul să fie deteriorat. De altfel cele mai bune mășți pentru păr sunt cele naturale, care pot fi realizate în casă.

Modificările dietei

Pentru un aspect sănătos al pielii, dar și a unghiilor și a părului trebuie să aveți ceva mai multă grijă la ceea ce consumați. În mare parte alimentele sunt responsabile de felul în care arată pielea, unghiile și părul vostru. Printre altele nu trebuie să neglijați consumul de apă și de asemenea să aveți o dietă bazată pe produse naturale. La fel cum este importantă hidratarea organismului și hrănirea acestuia reprezintă un factor important pentru sănătate.

Produse alimentare care conțin fier

Produsele alimentare cu un conținut bogat de fier vă ajută la creșterea și regenerarea părului. De altfel ajută la hrănirea scalpului, îmbunătățește textura și în același timp, stimulează creșterea părului. Iar pentru a avea parte de un păr frumos va trebui să consumați în mod regulat carne slabă, albușuri de ou, pește, brânzeturi care au un conținut scăzut de grăsimi, fructe și legume crude, dar și nuci și soia.

Importanța vitaminei A

Aceasta este una dintre cele mai importante vitamine care ajută părul uscat și fragil sau care a trecut printr-un proces de vopsire. Prin urmare vitamina A asigură hidratarea scalpului, și totodată aduce strălucirea firelor de păr, chiar și acelora care au fost decolorate. Printre alimentele bogate în vitamina A se numără spanacul, peștele, morcovi, ardei roșii, caisele și cartofi dulci.

Accesorii de păr

Dacă printre voi sunt adepți ai șuvițelor ar trebui să cunoașteți faptul că le puteți avea și fără să ajungeți la vopsirea părului. De altfel puteți obține efectul de ombre și prin intermediul unor extensii de nuanță mai deschisă sau mai închisă decât cea a părului vostru, astfel încât să evitați vopsirea părului. Cel puțin înainte de a vă vopsi puteți încerca și acest lucru pentru a fi în trend și în același timp pentru a vă feri de efectele adverse ale unei vopsiri.

Obiceiuri sănătoase pentru păr

Dacă vă place să vă schimbați în permanență nuanța părului prin vopsire ar fi ideal și în același timp să aveți o rutină adecvată de îngrijire a părului. Astfel pentru a scăpa de părul deteriorat și fragil nu ezitați să aveți grijă de părul vostru în fiecare zi.

Folosirea unui șampon pe care nu îl utilizați frecvent

Dacă ți-ai obișnuit părul cu o singură marcă de șampon, iar părul tău are un grad ridicat de fragilitate trebuie să ai în vedere schimbarea șamponului. Cu cât vei folosi o gamă mai diversificată a șampoanelor cu atât părul tău nu va avea timp să se obișnuiască doar cu un singur șampon.

Tăiați-vă vârfurile regulat

Dacă vârfurile tale sunt despicate și nu au un aspect prea plăcut ia în calcul îndepărtarea acestora. Iar dacă aspectul vârfurilor voastre nu se îmbunătățește este important să repetați acest procedeu cel puțin o dată la șapte sau opt săptămâni.

Evitați razele UV

Expunerea directă la soare și la razele ultraviolete sunt dăunătoare părului. Pentru a evita acest aspect trebuie să vă protejați, în special pe timp de vară. Este indicat ca în perioadele caniculare să vă acoperiți părul pentru a evita efectele neplăcute ale razelor UV.

Reduceți utilizarea ustensilelor pentru coafat

Cel mai bine pe timp de vară este să evitați pe cât posibil plăcile de îndreptat părul, ondulatoarele sau alte ustensile de coafare ce pot produce un nivel ridicat de căldură. Mai exact, cu cât vă feriți părul de căldura excesivă cu atât acesta își va menține aspectul sănătos.

Evitați clorul

Clorul este dăunător pentru păr, în special acea doză de clor pe care o puteți găși la piscină. De altfel dăcă aveți părul blond acesta ar putea căpăta o nuanță verzuie dacă stați prea mult timp în apă cu clor. Astfel, dacă vă doriți evitarea acestui efect nociv vă puteți achiziționa produse dedicate pentru păr care să combată clorul din piscină.

Utilizați tratamente speciale pentru părul uscat

Cel puțin o dată pe săptămână este bine să aveți în vedere utilizarea unui tratament adecvat pentru ca părul vostru să aibă parte de o hidratare intensă, astfel încât să-i readucă la viață strălucirea. Astfel de tratamente se pot realiza și aplica și acasă nu numai în saloanele de înfrumusețare.

Nu uitilizați apă fierbinte

Atunci când vă spălați părul este bine să nu folosiți apă fierbinte, deoarece duce la deteriorarea rădăcinilor firelor de păr. Prin urmare dacă vă doriți un păr strălucitor este bine că în timpul ultimei clătiri să utilizați apă rece.

Așadar dacă vei avea în vedere o îngrijire adecvată vei observa că părul tău va deveni mai strălucitor, plin de viață și totodată foarte fin.