Efectele benefice ale scorțișoarei și mierii de albine nu pot fi explicate pe deplin nici măcar de către oamenii de știință. Și asta pentru că sunt printre cele mai puternice și versatile alimente miraculoase oferite de natură, iar combinația lor reprezintă un remediu deosebit în tratarea diferitelor probleme de sănătate. Printre cele mai cunoscute afecțiuni care pot fi tratate sau ameliorate prin intermediul celor două alimente se numără: răceala și gripa, artere înfundate, artrită, alergii, infecții ale tractului urinar, probleme digestive, tratează acneea și gingivita, pot crește energia organismului și de asemenea te pot ajută și în pierderea în greutate.

În cazul răcelilor, dar și a gripei, adesea cel mai frecvente în sezonul rece scorțișoara alături de miere au propietăți antimicrobiene, antibacteriene și antioxidante. Toate acestea ajută în tratarea gripei și a răcelilor. De asemenea puteți evita frisoanele dacă veți bea un ceai cu miere și scorțișoară pe tot parcursul zilei.

Conform studiului publicat de către „Journal of Diabetes Technology Society 2010” se arată că uleiul de scorțișoară poate scădea până la 30% trigliceridele și până la 27% colesterolul din sânge, acestea fiind considerate ca fiind cauzele principale pentru bolile cardiovasculare.

Cum principala cauză a alergiilor se referă la acarienii existenți în particulele de praf, mierea alături de scorțișoară sunt o puternică armă împotriva alergiilor provocate de aceștia. Iar dacă nu sunt luate măsuri drastice împotriva lor, acarienii din praf pot provoca astm, rinită, dermatită, dar și multe alte probleme.

Pentru infecțiile tractului urinar, scorțișoara a fost considerată într-un studiu realizat de către „The Journal of Iran of Medical Sciences” cea de-a patra cea mai puternică plantă împotriva acestora. În contextul în care s-au testat circa 28 de plante pentru tratarea infecțiilor tractului urinar.

Ba mai mult decât atât scortișoara ajută la reglarea nivelului de zahăr în sânge, iar mierea este o sursă bogată în antioxidanți, enzime, vitamine și aminoacizi, care împreună conferă organismului o creștere a energiei și a imunității.

Iar dacă nu știați până acum mierea și scorțișoara tratează probleme digestive printre care ulcer, constipație, greață și de asemenea combate infecțiile cu E.coli și bacteriile H.pylori. Cu alte cuvinte dacă vă doriți să vă mențineți sănătoși și să vă sporiți energia organismului nu ezitați să utilizați ceea ce vă oferă natura, în cazul de față combinația dintre miere și scorțișoară fiind una miraculoasă pentru organism.