Păpădia poate mări secreţia biliară de patru ori, potrivit Ghidului plantelor medicinale şi aromatice, coordonat de farmacologul dr. Ovidiu Bojor, informeaza exquis.ro.

Ce alte beneficii aduce sănătăţii

Purificare a organismului

Potrivit aceleiaşi surse, păpădia are şi o acţiune de purificare a organismului din cauza alimentaţiei dezechilibrate, bogate în grăsimi, precum şi în cazurile de colesterol crescut sau glicemie. Preparatele pe bază de păpădie au un conţinut ridicat de săruri de potasiu. Acţionează ca diuretic şi în litiaza urică.

Afecțiuni hepato-biliare

Păpădia dă rezultate bune şi în combaterea celulitei şi a retenţiei de de lichide. Păpădia este utilă mai ales în afecţiunile hepato-biliare. Se recomandă în tulburările digestive dureroase, insuficienţă hepatică, colecistită şi inflamaţia căilor biliare.

Cum se prepară şi ce contraindicaţii are

Din planta întreagă se prepară o infuzie din 2 linguriţe la o cană cu apă din care se beau 2 căni în fiecare zi.

Se prepară şi sub formă de decoct concentrat prin fierbere – 10 minute – a 2 linguriţe de plantă la o cană cu apă. Se iau 2 linguri la 4 ore interval.

Preparatele cu păpădie sunt contraindicate la cei cu microcalculi ai colecistului şi la persoanele care suferă de ulcer peptic, deoarece stimulează secreţiile gastrice.