Comunitatea pasionaților de munte din România este zguduită în această perioadă de un scandal legat de premira românească pe cel mai înalt vârf din Europa, Elbrus (5642m). Jurnalistul Ovidiu Jelea, pasionat de expediții montane, a publicat pe facebook un articol în care demontează titlul de premieră românească pe timp de iarnă marketat de către Radu Albu.

” Radu Albu, ghid montan și manager al afacerii Extreme Expeditions, a mințit presa, clienții și publicul afirmând pe blogul personal, pe pagina personală de facebook și în mai multe articole trimise presei că va organiza prima expediție de iarnă pe Elbrus (5642m).

În condițiile în care ascensiunea pe vârful Elbrus este un serviciu oferit de firma Extreme Expeditions – o premieră reușită pe timp de iarnă ar fi crescut valoarea financiară a acestui serviciu, implicit încrederea celor ce urmau să cumpere acest pachet.
Cineva din echipa lui Radu Albu a comis un furt de identitate, asumându-și identitatea unei jurnaliste de la Red Bull pentru a obține informații și documente.”scrie Ovidiu Jelea.
În condițiile în care Ovidiu Jelea a urcat în iarna anului 2010 pe Vf.Elbrus, acesta crede că premiera anunțată de Radu Albu nu este premieră.

Este important pentru cititorii articolului să știe că eu, Ovidiu Jelea, autorul acestui text, sunt doar un pasionat de munte, nu un ghid montan, deci nu există niciun fel de concurență între mine Radu Albu. Singurele lucruri în comun sunt ascensiunile pe care le-am făcut în 2009 și 2010, ambele pe timp de iarnă, pe Mont Blanc (4810m) și pe Elbrus (5642m), adică înainte de ”premiera” lui.

Foto:Ovidiu Jelea/borntoexplore.ro