Pentru că primăvara toată natura înflorește, cantitatea de polen din flori este cu mult mai ridicată față de sezonul cald și astfel nenumerate persoane pot avea probleme din cauza alergiilor. Chiar dacă sunt afecțiuni sezoniere, și în cazul acestora există diferite metode prin care le poți combate, având în vedere că alergiile îți pot afecta echilibrul sănătății tale.

Un alt element important, pe care până acum nimeni nu l-a luat în seamă, cu privire la cantitatea de polen se rezumă la schimbările climatice. Cu cât vremea este mai caldă o perioadă îndelungată, cu atât polenul va fi prezent într-o cantitate din ce în ce mai mare și va persista mult mai mult decât în mod obișnuit. Este important să menționăm faptul că alergiile apar în orice moment și la orice vârstă.

Ajută și tu la întătrirea imunității organismului

Pentru a putea scăpa de alergii, în primul rând ai nevoie de o atenție sporită asupra corpului tău, asupra cerintelor sale și în mod special la cum se manifestă acestea. Cel mai bun lucru pe care îl poți face în acest sens, atât pentru tine, cât și pentru membrii familiei este să îți întărești sistemul imunitar. De altfel trebuie să ai grijă la consumul de zahăr, alcool și bineînțeles la gradul de stres.

Un corp slăbit poate fi mult mai ușor afectat de alergii, și mult mai grav decât te-ai putea aștepta. Un alt aspect important legat de alergiile la polen este acela ca nu trebuie să consumi antibiotice “după ureche” și cel mai indicat ar fi să te îndrepți către un medic specialist pentru a-i cere ajutorul.

Evită intervalul orar în care polenul este mult mai prezent

O altă modalitate prin care puteți evita alergiile este aceea de a râmăne în interiorul casei, în momentul în care nivelul de polen este foarte ridicat în aer. De obicei acest lucru se întâmplă foarte des în timpul dimineților și puțin mai diminuat în momentul în care se lasă seara.

De altfel este indicat să porți o mască de protecție când ești în exterior. De asemenea îți poți proteja ochii prin intermediul ochelarilor de soare, iar părul cu ajutorul unei pălării.

Consultă un medic specialist

În cazul în care starea ta alergică persistă cel mai bine ar fi să consulti un medic alergolog. Acesta îți va da tratamentul necesar, fie că vorbim de picături nazale sau alt tip de pilule ori sirop, pentru a combate alergiile. Astfel organismul tău nu va mai fi supus unor astfel de traume destul de supărătoare în sezonul de primăvară.