Pentru a nu avea probleme în călătoriile pe care le întreprindeți trebuie să fiți ceva mai atenți la modul în care respirați, să rămâneți calmi și totodată să vă mențineți privirea către orizont.

Evitați momentele declanșatoare ale stării de rău

Dacă aveți rău de înălțime, nu vă plac avioanele mici și chiar vi se face rău atunci când vă aflați pe o barcă, atunci tot ce rămâne de făcut este să evitați acele momente care vă pot trezi această stare de rău. De altfel, chiar dacă nu vă plac avioanele mici puteți călători într-unul mare, iar dacă vă aflați în barcă ar trebui să stați în centru deoarece nu se simte mișcarea prin apă a acesteia. Iar dacă aveți rău în timp ce vă deplasați cu mașina, atunci de preferat este să stați pe locurile din față, astfel încât să puteți urmări drumul privind înainte. Totodată în cazul în care suferiți de migrene veți avea parte de și mai multă sensibilitate.

Priviți doar înainte spre orizont

Potrivit The Guardian, cea mai bună explicație a bolii de mișcare este legată de teoria conflictelor senzoriale. Cu alte cuvinte neconcordanța în ceea ce privesc ochii și informațiile primite de către urechea internă duc la starea de rău în timp ce vă deplasați. De altfel dacă aveți stări de genul acesta în timp ce vă deplasați cu mașina, barca sau avionul este bine să nu citiți și nici să utilizați telefonul, astfel nu veți avea parte de neplăceri. Ceea ce vă poate ajuta în astfel de situații este să priviți spre orizont, iar în timp ce faceți asta să ascultați muzică.

Este bine să aveți la îndemână și măsuri medicinale

Dacă nici un fel de truc nu vă poate preveni starea de rău de mișcare, atunici una dintre soluții ar fi aceea să utilizați medicamente în acest scop. De altfel există și o serie de medicamente pentru a preveni starea de rău dar pe care trebuie să le luați cu ceva timp înainte de a va fi propus să plecați la drum. Este bine să conștientizați faptul că dacă veți lua aceste medicamente în momentul în care deja vă este rău, acestea nu vor mai avea niciun efect benefic. Tototadă se spune că dacă veți utiliza ghimbirul în dieta voastră nu veți mai avea parte de rău de mișcare, însă acest lucru nu a fost certificat până în prezent.

Modalitatea prin care puteți respira

Deși nu are o eficiență totală, aceasta este la fel de eficientă ca și medicamentele pe care le luați pentru a a putea scăpa de răul de mișcare. Cu toate astea trebuie să fiți atenți la reflexul de vomă, deoarece acesta vă oprește impulsul respirator în cazul în care nu vă concentrați pe respirație. Cu cât vă concentrați mai mult pe respirație cu atât starea de vomă va fi combătută, fără să mai aveți probleme.

Obișnuința

Specialiștii sunt de părere că în cazul în care sunteți obișnuiți cu o anumită stare sau cu un anumit timp de mișcare nu o să mai aveți parte de starea de rău. Însă acest lucru nu înseamnă că în cele din urmă v-a dispărut sau s-a tratat și starea de rău de mișcare. De asemenea s-ar putea să aveți din nou probleme în momentul în care vă deplasați cu ajutorul unui mijloc de transport cu care nu sunteți obișnuiți.

Așadar starea de rău de mișcare se poate evita, dacă luați în calcul câteva aspecte elementare, însă aceasta nu se poate trata sau cel puțin puteți doar să vă obișnuiți cu un anumit tip de miscare.