Poate că de multe ori te întrebi ce poți face pentru a putea scăpa de stresul zilnic și pentru a te simți puțin mai bine. Bineînțeles dacă ai câteva principii după care te ghidezi vei înțelege cât de mult te poate afecta poluarea și toate acele lucruri nocive din jurul tău.

Chiar și așa sunt foarte puține persoane care iau în calcul starea de bine și în același timp acționează astfel încât să-și păstreze această stare. Te poți elibera de stres dacă vei înțelege cât de importantă este natura și câte beneficii îți poate aduce aceasta . Cu toate astea nu uitați că cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să petreceți câteva ore în aer liber și mai degrabă într-un spațiu care să vă ofere aer curat, fără poluare.

Există și în România o mulțime de locuri deosebite care îți pot oferi un aer de cea mai bună calitate în care te vei simți mai relaxat ca niciodată. Câteva dintre locurile și zonele la care ne referim le poți găsi și în lista următoare:

  • Poiana Mărului –  aceasta se află la o distanță de aproximativ 150 de kilometri față de Timișoara și de asemenea este una dintre cele mai frumoase zone din Banat;
  • Salina Slănic din județul Prahova, care se află la o distanță de circa 100 de kilometri față de București;
  • Botoșani – potrivit unor norme impuse de către Uniunea Europeană, acesta este singurul oraș din țară, care respectă raportul de suprafață optimă a spațiului verde;
  • Băile Tușnad – stațiunea care se află la 650 de metri altitudine;
  • Breaza – stațiunea balneo-climaterică din județul Prahova.

Și acestea sunt numai câteva dintre obiectivele reprezentative din țara noastră în care ne putem bucura de natură și proprietățile curative ale apei și aerului de acolo. Fiecare colțișor din România ascunde locuri minunate unde putem evada din stresul și agitația de zi cu zi mai ales din marile metropole.

Ne putem considera binecuvântați că avem o țară atât de frumoasă și bogată și trebuie să o prețuim cum se cuvine și în același timp să o facem cunoscută întregii lumi.