2020 va fi un an în care toate semnele zodiacale vor putea profita de un nou început, atât în viața personală, cât și pe plan financiar. Unii dintre noi se vor concentra pe distracție, amuzament, plăcere și hobby-uri, în timp ce alții își vor folosi creativitatea, ambiția și încrederea pentru a iniția planuri personale și / sau proiecte mai ample.

Anul 2020 este foarte important, deoarece marchează începutul unei noi ere: conjuncția dintre Jupiter și Saturn inițiază un nou ciclu de 20 de ani. Această conjuncție va avea loc și va influența în principal semnele de Apă (Rac, Scorpion și Pești). Relația dintre planete și poziția lor ne va influența viața și va defini într-o anumită măsură personalitatea noastră.

Dragoste

Anul acesta vei avea șansa să-ți recunoști prietenii adevărați, pe cei pe care poți conta și cei care vor fi alături de tine toată viața. Dacă încă nu ți-ai găsit sufletul pereche, acești prieteni te pot ajuta. La începutul anului, este posibil ca unele prietenii să se prăbușească, dar prietenii tăi adevărați și fideli vor rămâne alături.

Compatibilitatea semnelor zodiacale

În acest an, cei născuți în zodii de Foc (Berbec, Leu și Săgetător) vor avea rareori o relație bună cu semnele zodiacale de Apă (Rac, Scorpion și Pești). În mod similar, zodiile de Aer (Gemeni, Balanță și Vărsător) nu vor fi pe aceeași lungime de undă cu semnele zodiacale de Pământ (Taur, Fecioară și Capricorn). Cei care încă nu și-au găsit partenerul vor putea acum să o facă. Fiți atenți la modul în care întrețineți această relație, armonia în cuplu trebuie menținută pentru că două eclipse vor avea loc în acest an. În septembrie, Marte va stârni spiritele. Dacă cei născuți în zodia Berbec nu au parteneri în viața lor, în această perioadă ar putea apărea cineva important. De asemenea, pot apărea unele crize de gelozie. Venus poate aduce pe cineva, poate repara ceva. Neptun retrograd vă poate face nemulțumit de ceea ce aveți în acest moment.

Carieră

Veţi avea mult de muncă și planetele sunt de partea voastră. Vă puteți regăsi în anumite ipostaze contradictorii cu superiorii voştri, pentru că încercaţi să rezolvaţi singuri problemele, fără a îi consulta pe ceilalți. Pot apărea anumite obstacole în timp ce încercați să vă atingeți obiectivele, dar aceste obstacole nu vor fi foarte greu de depășit. Încercați să lucrați într-un mod creativ, evitând rutina.

Pe plan financiar

În 2020, este posibil să obțineți recunoaștere profesională și chiar să câștigați o sumă considerabilă de bani. Dacă aveți anumite proiecte, găsiți investitorii necesari pentru a le pune în practică. În a doua parte a anului, vă puteți aștepta la cheltuieli însemnate. Sfatul nostru este să vă ascultați intuiția.

Sănătate

Începutul anului aduce câteva probleme de sănătate cauzate, pe de o parte, de stresul la care ești expus și, pe de altă parte, de o dietă strictă. În acest an, sănătatea ar trebui să fie principala preocupare pentru cei născuți în zodia Capricorn. Te confrunți cu probleme din cauza unei boli care te afectează de mult timp. Este cel mai bun moment pentru unele schimbări în dieta voastră.

Influența planetelor asupra semnelor zodiacale în 2020

În astrologie, Jupiter – Saturn este principalul ciclu planetar utilizat pentru studierea perioadelor istorice. Conjuncția dintre cele două planete are loc o dată la fiecare 20 de ani și are un puternic caracter fondator, care descrie începutul unei noi ere politice, economice și culturale. Această conjuncție are loc în Vărsător. 2020 reprezintă începutul „Erei Vărsătorului” sau „Erei de Aur”, perioadă în care echilibrul economic al lumii va fi restabilit și societatea va cunoaște o nouă ordine. Pe 14 decembrie, există o Eclipsă totală de Soare. Eclipsa va fi vizibilă în Oceanul Pacific și în partea de sud a Americii de Nord. Capricornii își pot relua studiile și se pot orienta către alte domenii de interes. De asemenea, pot primi vești care ar putea schimba radical o anumită situație. Potrivit astrologilor, anul acesta va fi marcat de patru eclipse parțiale de Lună și două eclipse de Soare, care vor avea o influență scăzută asupra vieții de zi cu zi. La rândul său, apariția Lunii Noi va reprezenta un aspect pozitiv și benefic pentru toate semnele zodiacale, simbolizând un nou început, preluarea inițiativei, demararea unui nou proiect sau deschiderea unei noi etape într-o sferă specifică a vieții.

Cele patru elemente zodiacale în 2020

Semnele zodiacale de Foc (Berbec, Leu și Săgetător) vor avea la dispoziție mai mult spațiu și timp pentru a-și dezvolta hobby-urile personale pe parcursul anului 2020. Semnele de foc vor atrage membri puternici în echipa lor. Desigur, vor lucra din greu și din această perspectivă vor obține o mulțime de beneficii pe parcursul anului 2020.

Zodiile de Pământ (Taur, Fecioară și Capricorn) vor impune atenția cosmică pe parcursul anului 2020. Există trei perioade în care Mercur este retrograd, în majoritatea cazurilor, în zodiile de Pământ. Muncește cu atenție, depune eforturi și folosește-ți experiența, aceasta este recomandarea pentru toate zodiile de pământ. Saturn va fi în tranzit în Capricorn, conferind putere și chiar o putere ascunsă pentru toate zodiile de Pământ. Începând cu luna august, totul se va diminua în ceea ce privește șansele și oportunitățile de succes, dar asta nu înseamnă că veți suferi pierderi. Mai simplu spus, va fi o perioadă albă de timp, fără evenimente sau evoluții speciale.

Semnele zodiacale de Aer (Gemeni, Balanță și Vărsător) spre deosebire de anul precedent (2019), se vor bucura de un an mult mai confortabil în 2020. Munca în echipă, comunicarea și înțelegerea reciprocă sunt factorii definitori pentru stabilitate și succes. Acestea nu sunt aspecte și abilități străine pentru voi, așa că nu veți avea dificultăți în adaptare, de ce aveți nevoie este dorința de a depune efort în această direcție. Anul 2020 va fi un an favorabil pentru toate zodiile de Aer.

Zodiile de Apă (Rac, Scorpion și Pești) sunt, ca întotdeauna, sensibile, ceea ce ar putea fi un avantaj pe parcursul anului 2020. În acest an, se vor confrunta cu noi începuturi, în cel mai bun sens. Un nou început… pentru unii oameni înseamnă un nou loc de muncă, o afacere nouă… un nou curs în viață.

Acum că am văzut imaginea de ansamblu a ceea ce ne pregătește Universul pe parcursul anului 2020, putem analiza în continuare fiecare zodie în parte pentru a obține informații și sfaturi care ne pot ajuta să avem în 2020 poate cel mai bun an de până acum.

Berbec (21 martie – 20 aprilie)

 • Element definitoriu pentru zodia Berbec: Foc;
 • Calitate definitorie pentru zodia Berbec: semn Cardinal (activitate);
 • Planeta guvernatoare: Marte;
 • Culorile zodiei Berbec: verde, vernil;
 • Pietre prețioase caracteristice pentru zodia Berbec: ametist;
 • Metale caracteristice pentru zodia Berbec: fier, oțel;
 • Principalele calități ale zodiei Berbec: energie fizică, independență, curaj, cinste;
 • Defecte ale nativului din zodia Berbec: impetuozitate, grabă, pripeală, agresivitate.

2020 reprezintă pentru zodia Berbec începutul unui nou ciclu de viață, o etapă importantă în care această zodie va reuși să lase în urmă suferințe, traume, frământări sau dureri mai vechi și să își găsească în sfârșit liniștea. Așadar, 2020 va fi în principal o perioadă benefică pentru Berbec, o perioadă de regăsire, de pace și de armonie nu doar interioară, dar și exterioară. Fiindcă ești pregătit pentru schimbări și îți vei găsi drumul către tine, circumstanțele externe vor lua și ele o turnură frumoasă pentru tine. Vei fi nevoit să iei decizii importante precum mutarea într-o altă țară sau altă zonă/alt oraș.

Consolidarea relației cu partenerul de viață și chiar căsătoria sunt pe lista ta de priorități în al doilea semestru al anului. Nativii celibatari, odată desprinși din relațiile toxice ale trecutului, își vor deschide inima către persoane armonioase și pozitive. Sunt șanse mari să cunoști pe cineva prin intermerdiul prietenilor în primele luni ale anului.

Cariera ta va lua un avânt înfloritor, mai ales în a doua parte a anului, când fie ți se propun noi proiecte în care vei străluci, fie vei obține o mărire de salariu semnificativă care îți va permite să îți îmbunătățești stilul de viață.

Taur  (21 aprilie – 21 mai)

 • Element definitoriu pentru zodia Taur: Pământ;
 • Calitate definitorie pentru zodia Taur semn Fix (stabilitate);
 • Planeta guvernatoare: Venus;
 • Culorile zodiei Taur: galben, galben-portocaliu;
 • Pietre prețioase caracteristice pentru zodia Taur: coral, smarald;
 • Metale caracteristice pentru zodia Taur: cupru;
 • Principalele calități ale zodiei Taur: loialitate, tenacitate, stabilitate, răbdare;
 • Defecte ale nativului din zodia Taur: încăpățânare, tendința de a deveni prea posesiv și materialist.

Un an cel puțin bun, dacă nu excelent pentru nativii Taur… 2020 este anul în care nu doar faci planuri și schițe de viitor, dar acționezi concret și îți implementezi ideile și dorințele. Nu mai lași deloc pe mâine ceea ce poți face astăzi, iar acest fapt va produce un val de pozitivitate în viața ta. Nativii Taur care s-au despărțit de cineva drag din cauza greșelilor proprii își vor readuna forțele pentru a recuceri persoana iubită și a-și trăi a doua șansă.

Nativii singuri ai acestei zodii se lasă călăuziți în acest an mai mult de vocea inimii decât de cea a rațiunii și vor porni în căutarea unui partener care să îi facă să simtă iubirea adevărată, nu doar o flacără de moment. Șanse mari să îți întâlnești sufletul pereche sunt mai ales în lunile martie, aprilie, mai, octombrie, noiembrie, decembrie 2020.

Chiar dacă pare un an stabil, vei avea de muncă în acest an pentru a-ți atinge toate obiectivele pe care ți le-ai propus. Ai răbdare, ești ambițios și perseverent și mai ales ai parte de sprijinul familiei și al celor dragi, ceea ce te motivează și îți dă energie și putere de muncă cât pentru 10 ani.

Gemeni  (22 mai – 21 iunie)

 • Element definitoriu pentru zodia Gemeni: Aer;
 • Calitate definitorie pentru zodia Gemeni semn Mutabil (flexibilitate);
 • Planeta guvernatoare: Mercur;
 • Culorile zodiei Gemeni: albastru, galben;
 • Pietre prețioase caracteristice pentru zodia Gemeni: agată, acvamarin;
 • Metale caracteristice pentru zodia Gemeni: mercur;
 • Principalele calități ale zodiei Gemeni: excelente capacități de comunicare, agilitate mentală, capacitate de a învăța rapid;
 • Defecte ale nativului din zodia Gemeni: superficialitate, bârfa, exprimare neglijentă cu care poate jigni, utilizarea cuvintelor pentru a dezinforma sau a induce în eroare.

Oportunitățile sunt variate și destule pentru tine în 2020, așa că ai face bine să profiți de ele și să îți stabilizezi atât situația profesională, cât și pe cea financiară, dar și să îți faci viața mai frumoasă și mai interesantă. Ți se ivesc nenumărate ocazii de a ieși din zona de confort, de a învăța, acumula și aprofunda cunoștințe noi și poate chiar de a alege un nou drum profesional, dacă ești dispus să îți asumi provocările care vin la pachet cu acest fapt.

Pentru nativii Gemeni căsătoriți sau în relații, viața maritală sau de cuplu în 2020 se anunță a fi una pașnică și liniștită, cu multe surprize, vacanțe frumoase și momente petrecute în doi. Dacă ești tolerant și înțelegător, vei reuși chiar să vindeci răni mai vechi și să îți resuscitezi relația. Nativii Gemeni singuri sunt niște fluturi sociali fermecători în 2020 și atrag ca un magnet persoane de sex opus în jurul lor, dar una singură îți va pătrunde la inimă. În a doua jumătate a anului, te gândești serios dacă să faci pasul următor cu această persoană. Este foarte posibil ca familia ta să se bazeze mai mult decât de obicei pe tine în acest an și vei fi un stâlp de încredere și sprijin în acest sens pentru cei dragi.

Parteneriatele și negocierile de orice fel sunt încurajate de astre în acest an, dar mare atenție la investițiile și tranzacțiile pe care le faci.  Acordă-ți timp și pentru sănătate, încetinește ritmul când simți că nu mai poți și găsește-ți timp pentru relaxare și concediu de refacere.

Rac (22 iunie – 22 iulie)

 • Element definitoriu pentru zodia Rac: Apă;
 • Calitate definitorie pentru zodia Rac: semn Cardinal (activitate);
 • Planeta guvernatoare: Luna;
 • Culorile zodiei Rac: albastru, argintiu;
 • Pietre prețioase caracteristice pentru zodia Rac: piatra de lună, perla;
 • Metale caracteristice pentru zodia Rac: argint;
 • Principalele calități ale zodiei Rac: sensibilitate, nevoia de a ocroti, tenacitate;
 • Defecte ale nativului din zodia Rac: sensibilitate excesivă, pesimism.

Indiferent de alegerile și deciziile pe care le vei face în 2020, un lucru este sigur: cele mai bune lucruri ți se vor întâmpla dacă / atunci când vei îndrăzni să ieși din zona de confort. Racii curajoși, care își iau inima, viața și destinul în dinți și în propriile mâini, sunt puternic recompensați de astre în acest an. Nu te lăsa descurajat de obstacole, ai încredere în tine și cu siguranță vei fi sprijinit de Univers în demersurile tale de a mișca lucrurile în viața ta. Posibilitatea unui job într-un alt oraș sau altă țară decât cea în care te afli îți va bate la ușă de multe ori în acest an.

Poate că vor fi momente în care ți se va părea că planurile tale nu se suprapun cu ofertele Universului, dar viitorul îți va dovedi exact contrariul. Ești creativ în ceea ce privește planul financiar și găsești soluții de a-ți mări veniturile. Vei învăța multe despre tine în acest an analizând oamenii din jurul tău. Racii singuri și-au înțeles lecția trecutului și acum mizează pe atragerea unui partener de viață în care asemănările să depășească diferențele. Îl poți găsi neașteptat prin intermediul unor călătorii sau imediat ce ai pășit din zona ta de siguranță.

Leu (23 iulie – 22 august)

 • Element definitoriu pentru zodia Leu: Foc;
 • Calitate definitorie pentru zodia Leu: semn fix (stabilitate);
 • Planeta guvernatoare: Soarele;
 • Culorile zodiei Leu: auriu, portocaliu, roșu;
 • Pietre prețioase caracteristice pentru zodia Leu: ambră, crisolit, diamant galben;
 • Metale caracteristice pentru zodia Leu: aur;
 • Principalele calități ale zodiei Leu: calități de conducător, siguranță de sine, generozitate, creativitate;
 • Defecte ale nativului din zodia Leu: aroganță, vanitate.

Norocul financiar curge către Leu mai ales pe la jumătatea anului, când va avea parte de surse de câștig neașteptate, însă în rest munca, profesionalismul și angajamentele serioase sunt cele care îți conferă siguranța materială pe care ți-o dorești. Ai suficient de multă energie încât să obții ceea ce îți propui. Leii învață multe despre dragoste în acest an, despre dragostea necondiționată îndeosebi, dar și despre puterea compromisului. Vor fi câteva momente în 2020 în care se vor pune pe ei pe un loc secund de dragul și pentru binele partenerului.

Deși vor avea mai multe întâlniri intense și pasionale, nativii Lei singuri își vor găsi pe cineva în momentul în care vor lăsa garda jos și se vor arăta pe ei înșiși așa cum sunt. Cineva cu siguranță se va îndrăgosti iremediabil de tine, exact așa cum ești tu, cu bunele și relele tale, iar speranțele iubirii sunt maxime în lunile de toamnă. Chiar dacă ești o persoană a acțiunii și pragmatic, anul acesta te poate găsi implicându-te în diverse proiecte sociale și umanitare.

Fecioară (23 august – 21 septembrie)

 • Element definitoriu pentru zodia Fecioară: Pământ;
 • Calitate definitorie pentru zodia Fecioară: semn Mutabil (flexibilitate);
 • Planeta guvernatoare: Mercur;
 • Culorile zodiei Fecioară: galben, portocaliu;
 • Pietre prețioase caracteristice pentru zodia Fecioară: agată, hiacint;
 • Metale caracteristice pentru zodia Fecioară: mercur;
 • Principalele calități ale zodiei Fecioară: capacitate de analiză, meticulozitate, puteri vindecătoare;
 • Defecte ale nativului din zodia Fecioară: spirit critic exagerat.

2020 va fi un an cuminte și liniștit în general pentru Fecioară, cu urcușuri și coborâșuri, dar și un an bogat din punct de vedere spiritual. Este foarte probabil ca în acest an să îți asumi rolul unui mentor spiritual și să îi înveți pe cei din comunitatea de care aparții sau pe cei din cercul tău de cunoștințe cum să își învingă propriile frici ca să își poată depăși limitele. Vor fi lecții prețioase pe care, spunându-le altora, le vei implementa totodată și în viața ta. Așadar, în acest an vei face pace cu viața ta, te vei implica în mai multe proiecte și acțiuni prin care vei simți că îți trăiești viața cu folos și cu sens, vei învăța să gândești pozitiv și acest lucru se va vedea în toate sectoarele vieții tale.

Nativii Fecioară implicați în relații nefuncționale sau aflate permanent într-o criză vor ieși din ele natural și firesc, cu ușurință și fără suferință, conștiente că a fost doar o etapă în viața lor și că nu merită să își trăiască viața captivi într-o relație care nu duce nicăieri. Cei singuri sunt mai mult decât pregătiți pentru noi începuturi și noi relații de iubire, dar nu te oprești și nu le dai o șansă decât acelor potențiali parteneri care îți dau putere să urmezi drumul personal pe care ai pornit.

Balanță (22 septembrie – 22 octombrie)

 • Element definitoriu pentru zodia Balanță: Aer;
 • Calitate definitorie pentru zodia Balanță: semn Cardinal (activitate);
 • Planeta guvernatoare: Venus;
 • Culorile zodiei Balanță: albastru, vernil;
 • Pietre prețioase caracteristice pentru zodia Balanță: coral, smarald, jad, opal, marmură albă;
 • Metale caracteristice pentru zodia Balanță: cupru;
 • Principalele calități ale zodiei Balanță: diplomație, tact, farmec;
 • Defecte ale nativului din zodia Balanță: este capabil să încalce legile și uzanțele pentru a fi acceptat de societate.

2020 se anunță a fi un an al regenerării și al reinventării pentru zodia Balanță, cu mult focus pe modul în care ai putea să faci lumea mai bună în jurul tău. Pe plan profesional și material, Balanța are parte de un an prolific, ocupat, cu nenumărate evenimente și proiecte care îi pun în ipostaza de a socializa și a interacționa cu și mai mulți oameni noi. Foarte posibil că va trebui să acorzi mai multă atenție și persoanelor de la locul de muncă sau echipei cu care lucrezi și să te apleci mai mult către doleanțele și nevoile acestora.

Va trebui să găsești o axă a echilibrului între carieră și viața personală căci de multe ori vei simți că un aspect îl domină pe celălalt și invers, iar tu te vei afla undeva la mijloc, epuizat. Dacă ai de gând să îți schimbi locul de muncă în acest an, află că perioada martie – iunie este cea mai benefică. Totodată, lunile octombrie și noiembrie aduc și ele oportunități deosebite.

În dragoste, ai de partea ta planetele Jupiter și Saturn ceea ce te ajută să îți revitalizezi relația de dragoste cu soțul sau partenerul, dar și să o îmbunătățești. Astrele te ajută ca prin dialog să ajungi la o armonie deplină cu cel pe care îl iubești, dar și să vă înțelegeți reciproc mai bine și să vedeți aspectele pozitive ale relației voastre. Nativii singuri sau cei aflați în relații complicate sau dificile se bucură de o perspicacitate mentală și o intuiție psihologică excelentă în acest an, ceea ce îi face să se detașeze și să renunțe la oamenii toxici din preajma sau din viața lor.

Scorpion (23 octombrie – 21 noiembrie)

 • Element definitoriu pentru zodia Scorpion: Apă;
 • Calitate definitorie pentru zodia Scorpion: semn Fix (stabilitate);
 • Planeta guvernatoare: Pluto;
 • Culorile zodiei Scorpion: roșu, violet;
 • Pietre prețioase caracteristice pentru zodia Scorpion: hematite, topaz;
 • Metale caracteristice pentru zodia Scorpion: fier, oțel;
 • Principalele calități ale zodiei Scorpion: loialitate, hotarâre, curaj;
 • Defecte ale nativului din zodia Scorpion: gelozie, fanatism, spirit răzbunător.

Scorpionul jubilează în 2020. De fericire și de un sentiment puternic de eliberare și de libertate. Căci da, per ansamblu, vibe-ul tău în acest an este unul excelent, foarte înalt, ceea ce te va ajuta să îți aliniezi dorințele personale la mersul universului. Reușești să fii mai puțin critic și aspru cu tine însuți și să te ierți pentru greșelile trecutului, ceea ce te ajută să înflorești și îți deschizi ușa destinului către posibilități infinite. În cuplu, reușești să comunici mai eficient cu partenerul de viață și să îți redescoperi sexualitatea, dar și puterea intimității autentice.

Pe de altă parte, în anumite cazuri, anumiți Scorpioni care se aflau în relații mai puțin fericite în ultimii ani, ajung la un comun acord cu partenerul și se decid să o pornească pe drumuri separate, acceptând despărțirea. Nu, nu te angaja în relații pasagere, bazate doar pe atracție fizică, ci acordă-ți puțin timp să te regăsești și să înțelegi ce vrei pe viitor.

Ultimul an a fost benefic pentru Scorpion pe plan profesional, iar această tendință va continua și în 2020, când vei avea parte de călătorii în interes de serviciu, evaluări de bun augur, poate chiar o promovare. Ai foarte multe responsabilități de onorat anul acesta, dar este bine să înveți și să delegi și să îți acorzi timp suficient pentru odihnă. Sănătatea este importantă pentru tine în 2020 și reușeșți să îi acorzi locul cuvenit. Ai mai multă grijă de tine și vei găsi rezolvarea și soluția pentru afecțiuni mai vechi.

Săgetător (22 noiembrie – 20 decembrie)

 • Element definitoriu pentru zodia Săgetător: Foc;
 • Calitate definitorie pentru zodia Săgetător: semn Mutabil (flexibilitate);
 • Planeta guvernatoare: Jupiter;
 • Culorile zodiei Săgetător: albastru, bleumarin;
 • Pietre prețioase caracteristice pentru zodia Săgetător: turcoaz;
 • Metale caracteristice pentru zodia Săgetător: cositor;
 • Principalele calități ale zodiei Săgetător: cinste, generozitate, viziune;
 • Defecte ale nativului din zodia Săgetător: optimism exagerat, generozitate pe banii altora.

2020 este un an plin cu de toate pentru Săgetător, un an în care acest nativ va trebui să își analizeze mai multe sectoare ale vieții sale și să ia anumite decizii importante pentru viitorul său. Pe plan profesional, există posibilitatea mare de a te reloca cu locul de muncă sau de a-ți schimba profilul jobului în primele 5 luni ale anului, dar și de a soluționa anumite probleme legale sau judecătorești. Mulți Săgetători își concentrează însă cea mai mare parte din energia și atenția lor asupra familiei, partenerilor de viață, părinților sau copiilor lor, iar călătoriile pentru a fi mai aproape de cei dragi sau a te bucura de clipe speciale în compania lor nu sunt deloc excluse.

Așadar, în 2020, Săgetătorul își sudează într-un mod indestructibil legătura cu familia. Nativii singuri fac schimbări radicale în modul în care abordează relațiile de dragoste și vor încerca să își înțeleagă mai mult propriile emoții și trăiri. Există o dorință extraordinară în acești nativi de a-și cicatriza rănile trecutului și de a fi bine astfel încât mulți Săgetători vor apela la psihoterapie, energoterapie sau vor cere îndrumare spirituală și emoțională de la o persoană cu care rezonează.

Capricorn (21 decembrie – 19 ianuarie)

 • Element definitoriu pentru zodia Capricorn: Pământ;
 • Calitate definitorie pentru zodia Capricorn: semn Cardinal (activitate);
 • Planeta guvernatoare: Saturn;
 • Culorile zodiei Capricorn: negru, indigo;
 • Pietre prețioase caracteristice pentru zodia Capricorn: onix negru;
 • Metale caracteristice pentru zodia Capricorn: plumb;
 • Principalele calități ale zodiei Capricorn: simțul datoriei, organizare, perseverență, răbdare;
 • Defecte ale nativului din zodia Capricorn: pesimism, stări depresive, materialism exagerat.

Pe plan profesional, în ceea ce-l privește pe Capricorn, 2020 este un an bun pentru comerțul internațional sau comunicarea la nivel internațional, iar acesta va excela și va fi pus într-o lumină bună dacă lucrează cu precădere în aceste domenii. Nativii care au afaceri proprii trebuie să știe că acest an le este benefic pentru imagine și pentru a-și crește veniturile și faima. În acest sens, este foarte probabil să călătorească în afara țării pentru a-și extinde afacerea sau parteneriatele cu străinătatea.

Pe plan interior, Capricornii trec printr-un proces de transformare spirituală și emoțională, dar vor simți uneori că partenerul lor nu îi susține și nici nu îi acompaniază în acest drum și demers al evoluției. Mulți vor trece atunci printr-o criză, iar alții vor merge mai departe mână în mână cu partenerul de viață. Pe de altă parte, Capricornii singuri, în prima jumătate a lui 2020, traversează o perioadă de autodescoperire interesantă, iar în cea de-a doua parte a anului o relație care începe drept prietenie se poate transforma în mult mai mult decât atât, într-o iubire autentică și profundă.

În lunile martie-aprilie, există posibilitatea unui mare eveniment în familia ta, precum o nuntă sau un botez, ceea ce te va ține ocupat în lunile de primăvară, dar îți va da și o stare de dispoziție bună. Cheltuielile vor fi și ele mai multe ca de obicei, dar te vei redresa în lunile de vară, iar în toamnă vei fi din nou pe plus.

Vărsător (20 ianuarie – 18 februarie)

 • Element definitoriu pentru zodia Vărsător: Aer;
 • Calitate definitorie pentru zodia Vărsător: semn Fix (stabilitate);
 • Planeta guvernatoare: Uranus;
 • Culorile zodiei Vărsător: albastru, bleumarin, gri;
 • Pietre prețioase caracteristice pentru zodia Vărsător: opal, safir, obsidian;
 • Metale caracteristice pentru zodia Vărsător: plumb;
 • Principalele calități ale zodiei Vărsător: capacitate intelectuală, calități de comunicare, capacitate de a întelege noțiuni abstracte;
 • Defecte ale nativului din zodia Vărsător: idei fixe, spirit rebel, atitudine distantă.

2020 este un an excelent pentru Vărsător, atât din punct de vedere profesional, cât și personal, un an în care înveți să te valorifici și să te promovezi la adevărata ta valoare. Încă de la începutul anului, Jupiter în cea de-a 7-a casă a Vărsătorului aduce noroc și creează oportunități noi de parteneriate în afaceri și conexiuni cu străinătatea. De altfel, este posibil ca prin intermediul contactelor socio-profesionale pe care le stabilești să primești expertiza și sfatul unor oameni cu competențe remarcabile și experiență în business-ul pe care dorești să îl demarezi sau l-ai demarat deja.

Pe de altă parte, vei avea de gestionat anumite situații stresante la locul de muncă, poate chiar să fii desemnat temporat într-o altă poziție. Este foarte posibil fie să te transferi în alt departament, fie să îți schimbi jobul actual. Ai tot sprijinul din lume din partea partenerului pentru a face schimbările profesionale necesare astfel încât să fii mulțumit și fericit cu ceea ce faci și câștigi. Ești condus de ambiție, de dorința de a reuși, dar și de entuziasm. Un țel personal precum achiziționarea unei noi locuințe/proprietăți te motivează enorm și te face să fii răbdător și perseverent.

Mulți Vărsători vor trece prin provocări anul acesta și își vor (re)găsi sensul și scopul vieții sau își vor redefini locul lor în societate și lume. De aici încolo, totul se mișcă cu o viteză amețitoare pentru ei… 2020 este și anul călătoriilor lungi pentru Vărsător și acesta va ajunge cu siguranță în locurile în care visa.

Pești (19 februarie – 20 martie)

 • Element definitoriu pentru zodia Pești: Apă;
 • Calitate definitorie pentru zodia Pești: semn Mutabil (flexibilitate);
 • Planeta guvernatoare: Neptun;
 • Culorile zodiei Pești: verde-albăstrui;
 • Pietre prețioase caracteristice pentru zodia Pești: diamant alb;
 • Metale caracteristice pentru zodia Pești: cositor;
 • Principalele calități ale zodiei Pești: sensibilitate, capacități paranormale, altruism;
 • Defecte ale nativului din zodia Pești: pesimism, preferință pentru anturaje rele.

2020 este un an în care nativii Pești singuri își trăiesc toate visurile de iubire, cu precădere după luna aprilie. Fără teama de a fi ridicoli sau fără teama de eșec, mai ales că ne referim și la nativii cu vârste înaintate care își pot găsi sufletul pereche în acest an… Pe plan sentimental, datorită prezenței Lunii în casa semnului său, nativii Pești au un an tare bun și mulți își trăiesc în acest an realitatea poveștilor lor de dragoste. Dacă ați nutrit în secret o iubire pentru cineva sau viceversa și vi se părea imposibil sau că visați cu ochii deschiși, iată că anul acesta vine la pachet cu multe surprize. Circumstanțele vor fi de așa natură anul acesta încât vă vor aduce aproape de persoana respectivă. Reușiți să creați o conexiune profundă cu ea, care se poate chiar solda cu o logodnă sau căsnicie în ultimele luni ale anului.

De asemenea, nativii Pești angajați deja într-o relație își vor dori mai multă comunicare, implicare și pasiune din partea partenerului și vor avea discuții serioase în acest sens. Una peste alta, pentru această categorie de Pești, 2020 poate fi un an al reuniunii sau al despărțirilor, un an în care se încheie un ciclu de suferințe și nemulțumiri mai vechi și în care se deschide calea către noi începuturi.

Pe plan profesional, au loc anumite modificări structurale la locul de muncă care vă vor nemulțumi temporar, dar care vă vor forța să vă reorientați și să vă reanalizați obiectivele. Câștiguri semnificative apar în partea a doua a anului, când sunt șanse mari să ți se aprobe și să ai parte de finanțare pentru niște proiecte mari.

Sursa: wisehoroscope.org, eastrolog.ro, horoscop.garbo.ro

Foto: pixabay.com