Indiferent de statutul pe care îl are o femeie în societate, nu trebuie să uităm că o bună parte din responsabilitățile de familie și nu numai i se atribuie femeii. Însă, în această eră modernă, în care responsabilitatea financiară a familiei se împarte de cele mai multe ori în mod egal atât pentru femeie, cât și pentru bărbat, trebuie să spunem că sunt mai multe aspecte la care femeile trebuie să privească cu mare atenție pentru a putea evita cele mai frecvente greșeli financiare.

Cele mai frecvente greșeli financiare pe care le pot face femeile

  • nu alcătuiesc un plan financiar și nu economisesc suficient de mult pentru potențialele cheltuieli neprevăzute ale familiei și/sau pentru pensionare;
  • cumpără produse pe care nu le vor utiliza niciodată fără să facă diferența dintre nevoia de a avea un lucru și un capriciu de moment;
  • au obiceiul de a avea „îmbrăcăminte la modă și de firmă” cu orice preț.

Nu uitați să faceți economii atât pentru familie, cât și pentru voi

Indiferent că vreți să economisiți bani pentru vacanțe, renovarea casei sau pur și simplu să aveți la îndemână un fond de urgență pentru cazuri excepționale, ar trebui să va întocmiți un plan financiar care să va ajute să prioritizati cheltuielile. Astfel în funcție de veniturile lunare realizați în linii mari o listă cu cheltuielile importante cum ar fi cheltuielile fixe sau cele cu produsele consumabile care trebuie achiziționate lunar și în felul acesta veți ști cum să va prioritizati cumpărăturile.

Faceți diferența între nevoia de a avea un lucru și un capriciu de moment

Deseori suntem tentate să achiziționam fel și fel de obiecte doar pentru că ne plac la momentul respectiv și considerăm că fac parte din categoria “must have”. Însă a face diferența între nevoie și capriciu ne poate ajută să economisim sume considerabile. Ca și exemplu, în loc de zece truse de farduri putem avea o singură trusa cu produse de calitate.

Evitați să vă achiziționați haine doar pentru că sunt la modă sau de firmă

Una dintre marile tentații pentru femei o reprezintă ținutele. Cu atât mai mult dacă vorbim despre acele ținute de firmă, pe care apropo le puteți găsi și în alte magazine decât cele din mall-uri la un preț mult mai redus. Faptul că acele articole vestimentare sunt de firmă nu reprezintă un motiv pentru care să cheltuiți sume importante de bani. Având în vedere că tendințele în modă se schimbă de la an la an, în cazul în care vrei să ții pasul cu noutățile vestimentare, acest lucru te va face să cheltuiești sume imortante de bani. Sfatul nostru este să alegi întotdeauna produse de calitate, acestea reprezentând cu adevărat o investiție pe termen lung.

Lucrurile sunt mai clare pentru fiecare dintre noi atunci când avem curajul să acceptăm că anumite lucruri care se dovedesc a fi inutile ne pot provoca adevărate pagube în buget dacă nu ne schimbăm aceste obiceiuri. Cel puțin am putea investi acei bani în alte lucruri utile și nu numai pentru noi, cât și pentru familie.