Nu numai că este alergatul un sport pentru toți, ci este un sport care poate fi practicat cu multă ușurință. Ai nevoie doar de un tricou, pantaloni scurți, o pereche de pantofi de alergare și un examen medical anterior, doar căt să fii sigur că nu vei avea probleme medicale. Adaugi în sezonul o rece o căciulă, o pereche de mănuși, o vestă sau un trening și ești pregătit de alergare!

Alergatul este azi cea mai populară formă de activitate fizică. Este practicată de sute de milioane de persoane și este în același timp și cea mai ieftină și accesibilă. Oricine, oricând, oriunde pe acest pământ se aleargă. Pentru a își menține sănătatea, pentru a ajută la slăbit, pentru tonus, pentru o bună dispoziție, singur sau cu prietenii, sau, de ce nu, la o competiție deschisă și amatorilor, nu numai atleților profesioniști.

Iată de ce specialiștii din sanătate va adresează un îndemn: ieșiți la alergat! Nu competitiv, ci pentru voi! Sfaturile lor sunt să începeți timid, cu 1-2 km, că să ajungeți într-un an la câțiva km  până spre 10 km alergați. Va veți simți din ce în ce mai bine, mai ales dacă alegeți să alergați în natură și nu doar în oraș, și va veți îmbunătăți starea generală de sănătate!