Terapeutul Mandy Saligari este directoarea clinicii Harley Street din Londra și avertizează părinții din toată lumea cu privire la timpul petrecut de cei mici în preajma telefoanelor smart. Aceasta spune că timpul petrecut pe smartphone poate fi periculos atât pentru cei mici, cât și pentru adolescenți la fel de mult cum sunt drogurile și alcoolul.

În Londra a avut loc o conferință pe teme ce privesc educația, inclusiv în ce privește acest subiect, unde toți invitații, directori de școli și profesori, au fost informați că timpul petrecut de copii pe rețelele de sociaizare poate fi unul periculos și în același timp dăunător. De asemenea, specialistul clinicii Harley Street, dr. Mandy Saligari, a mai spus că ecranul telefonului este trecut cu vederea de către părinți, deși acesta are efecte nocive asupra copiilor. Ea admite faptul că atunci când le dăm copiilor tableta sau telefonul în mâna este echivalent cu a le da o sticlă de alcool sau un gram de cocaină. Potrivit site-ul wawlist.com, aceasta afirmă:

„Atunci când îi dai copilului un smartphone este ca și cum i-ai da un gram de cocaină”.

Limitându-le timpul în preajma tabletei sau a telefonului smart, cei mici nu vor mai avea acces în acest fel la diferite știri false, poze compromițătoare, conținut pornografic sau alte materiale care îi pot influneța în mod negativ. Cu atât mai mult, dacă avem în vedere că în perioada copilăriei și a adolescenței tinerii se formează și își dezvoltă abilitățile. Cu cât părinții vor avea în vedere toate aceste aspecte, cu atât cei mici se vor dezvolta în parametrii normali.

Un alt aspect important este legat de urmărirea activităților celor mici de către părinți și îndreptarea prichindeilor catre jocuri cu rol educativ. Cu toate astea părinții se pot folosi de tabletă sau smartphone pentru a recompensa copilul după ce și-a terminat temele sau pentru a-l motiva în realizarea anumitor lucruri. Terapeutul Saligari mai spune că părinții trebuie să-i învețe pe cei mici respectul de sine zilnic, deoarece acest lucru neglijat poate duce la mari probleme.