Poate că și tu ești una dintre acele persoane ce își dorește să se bucure de luxul unui hotel de 5 stele chiar în intimitatea căminului său. Dar pentru a avea parte de acest lux, în primul rând trebuie să te orientezi către acele lucruri mărunte care îți sunt de ajutor și la prima vedere nu au o atât de mare însemnătate pentru tine.

Un aspect foarte important pe care mulți dintre noi și-l dorește este acela de a avea prosoape cât mai pufoase și în același timp senzația de prospețime să se păstreze o perioadă îndelungată.

Ce poți face pentru a obține prosoape pufoase?

Am putea spune că în primul rând ar trebui să avem mai multă răbdare cu lucrurile din jurul nostru și bineînțeles o atenție sporită la detalii. Acestea ar putea fi elemente de bază pentru orice lucru pe care vi-l doriți. De asemenea nu uitați nici de următoarele aspecte:

  • încărcați mașina de spălat doar până la 80% din capacitatea acesteia de spălare – evitați să o supraîncărcați;
  • temperatura apei este și ea la fel de importantă – de aceea ar fi mult mai bine dacă ați utiliza o temperatură între 40 – 60°C;
  • și cel mai important secret este legat de utilizarea oțetului în loc de balsam de rufe.

Poate că acest lucru o să vi se pară o prostie, însă balsamul de rufe nu se elimină de pe haine în totalitate în momentul clătirii acestora, ba dimpotrivă în timp poate afecta țesăturile și poate duce la haine rigide. 100 ml de oțet poate face minuni pentru prosoapele voastre și de asemenea poate fi folosit pentru a proteja componentele mașinii de spălat rufe împotriva depunerilor de calcar.

La fel de importantă este și calitatea detergentului pe care voi îl folosiți ori de câte ori vă spălați hainele. Dacă am avea o atenție mai mare și asupra acestor lucruri, cu siguranță vom avea parte de prosoape pufoase așa cum ne dorim.