O mare provocare pentru femei, dar în același timp o mare atracție pentru bărbați, pantofii cu toc pot deveni dușmanii femeilor dacă sunt purtați în permanență. Chiar dacă suntem atrase de încălțămintea cu tocuri foarte înalte, în special de acei pantofi cu toc înalt foarte subțire sau toc înalt cui ar trebui să știm că ne expunem coloana la mari riscuri.

Oricât de mult ne-ar face plăcere să purtăm întreaga zi tocuri înalte acest lucru nu este recomandat de către specialiști. Ba mai mult decât atât trebuie să conștientizați faptul că purtarea tocurilor înalte o perioadă îndelungată de timp pun presiune pe gleznă, gambă, genunchi și implicit pe coloana vertebrală. Ca sa nu mai vorbim de cele care îi poartă chiar dacă nu știu să meargă corect cu ei, rezultatul fiind unul cât se poate de amuzant.

În ce privește înălțimea tocurilor, pe timpul zilei și în mod special la birou ar fi mult mai indicat să purtați acei pantofi care au un toc mediu de doar 5 – 6 cm. O altă variantă mult mai bună ar fi aceea în care să acceptați încălțămintea cu talpă ortopedică.  Tocurile medii și înalte, între 9 – 13 cm, le puteți purta seara la diferite evenimente, de asemenea cu precizarea că nu trebuie să stați pe tocuri foarte înalte mult timp. În momentul în care vreți să achiziționați o pereche de pantofi cu tocuri trebuie să luați în considerare și următoarele detalii:

  • pantofii cu toc înalt să fie comozi;
  • talpa pantofilor să aibă cel puțin un centimetru grosime astfel încât trecerea să nu fie bruscă pentru picior;
  • starea flecurilor pe care le au pantofi în momentul în care îi porți este foarte importantă;
  • tocurile groase sunt mult mai stabile si nu supun piciorul la aceeași presiune;
  • chiar și la ocazii speciale poți înlocui pantofii cu toc cu ceva mult mai comod și cu o talpă joasă.

Puteți da înălțime taliei voastre și printr-o rochie foarte lungă sau fustă lungă, care nu lasă să se vadă încălțămintea și de asemenea vă puteți accentua talia purtând o curea elegantă. În acest caz este bine să știți că este important ca rochia sau fusta să fie de o singură nuanță, acest lucru vă poate avantaja și vă poate da o statură ceva mai înaltă, chiar și fără tocuri.