Cele mai mari cheltuieli ale românilor anual se rezumă la achiziționarea produselor electrocasnice mari precum mașini de spălat, frigidere, aragazuri, dar și electrocasnice mici de genul espressoare de cafea, mixere, roboti de bucătărie și multe altele. Potrivit Ziarului Financiar, românii cheltuie aproximativ 900 de milioane de euro anual.

Și chiar dacă este o sumă enormă, pe care mulți dintre noi nici măcar nu o conștientizează, trebuie să spunem că printre produsele cumpărate se regăsesc și electrocasnicele unui brand românesc. Deși în trecut contribuabilii acestei țări se cam fereau de electrocasnicele românești, în prezent își face simțită prezența, timid ce-i drept, și brandul românesc Arctic.

Producătorul are în portofoliu atât brandul cu același nume, cât și marca internațională Beko. Conform publicației amintite mai sus, Arctic:

„este lider de piață pe trei dintre segmentele pieței de electrocasnice mari – cele mai importante ca vânzări, respectiv aragazuri (alături de cuptoare și plite), mașini de spălat rufe, frigidere, arată datele companiei de cercetare de piață Euromonitor”.

Cu o istorie de aproape o jumătate de secol, marca românească deține o imagine bună, având în vedere faptul că este lider de piață pe mai multe segmente. De asemenea fabrica de la Găești, județul Dâmbovița, care aparține acestei companii întărește imaginea bună pe care îl are aceast brand româneasc. Fabrica produce atât frigidere, cât și congelatoare.

În datele oferite de Euromonitor cu privire la anul 2018 se arată că gigantul Samsung este lider de piață în privința vânzărilor cuptoarelor cu microune. Iar pentru electrocasnicele mici, de tipul espressoarelor, liderul în vânzări este Philips.

Pe de altă parte dacă am fi conștienți de toate aceste date am putea să ne organizăm, astfel încât să ne cumpărăm doar produse românești. Chiar dacă pentru unii producători autohtoni acest lucru ar însemna un ideal, fiecare dintre noi ar putea contribui cu ceva la economia țării. Iar dacă ne limităm la electrocasnice ar trebui să ne îndreptăm și mai mult către produsele celor de la Arctic.

credit foto: arctic.ro