Crina Pintea este pivotul naționalei României la handbal și traversează cel mai bun moment al carierei, acesta fiind confirmat de distincția pe care a primit-o. La cei 28 de ani, handbalista, originară din Bacău , ce evoluează la Gyor a fost desemnată jucătoarea lunii ianuarie în Champions League.

Juriul format din mai mulți jurnaliști au votat-o pe româncă cea mai bună jucătoare a lunii ianuarie, întrecându-le astfel pe opozantele sale: Ana Gros (Brest), Andrea Kobetic (Siofok), Nerea Pena (Ferencvaros) și Milena Raicevic (Buducnost). Cea mai importantă performanță ce a propulsat-o pentru distincție a fost cea în care Gyor a învins CSM București cu scorul de 36 – 27.

Dintre golurile marcate de Gyor, în respectiva partidă, 9 sunt ale Crinei, având tot atâtea aruncări. Se pare că handbalista își păstrează forma incredibilă pe care a arătat-o și la Campionatul European, anul trecut. Conform declarației handbalistei, aceasta se simte copleșită de distincția pe care a primit-o.

„ Este un premiu la care nici nu puteam visa acum câţiva ani. Asta arată că munca e răsplătită, iar când ai încredere în tine, tot ce-ţi doreşti poate fi realizat. E copleşitor, pentru că totul s-a întâmplat atât de repede. Oricum, rămân concentrată pe ceea ce am de făcut, adică să joc din ce în ce mai bine pentru Gyor. Cred că e prea devreme să vorbim despre trofeul Ligii Campionilor, dar toată lumea de aici îşi doreşte să-l câştigăm din nou. Ar fi extraordinar şi cel mai bun mod de a încheia un sezon de vis”.

A declarat Crina Pintea pentru digisport.ro.

Crina Pintea va juca pentru CSM București în viitorul apropiat, având în vedere că Gyor nu a mai inclus-o pe Crina în lista jucătoarelor și pentru viitorul sezon. După câteva luni în Ungaria, Crina va juca din vară în România. În urma acestui fapt, echipa maghiară se va baza în următoarea stagiune pe pivoții: Kari Brattset – Beatrice Edwige.