Când ești părinte îți dorești ca micuțului tău să nu îi lipsească nimic, însă uneori părinții uită de anumite detalii foarte importante cu privire la cei mici. De cele mai multe ori prichindeii își manifestă comportamentul în funcție de ceea ce văd în familie printre părinți și apropiați. În momentul în care părinții sunt agitați și manifestă acest lucru și cei mici vor avea același tip de comportament.

Iar pentru a putea potoli un astfel de comportament trebuie să înțelegeți faptul că micuții au nevoie de foarte multă atenție. Însă de cele mai multe ori părinții greșec, deoarece le oferă copiilor o atenție cu aspecte negative. Mai exact le oferă o atenție ce manifestă teamă, furie, devalorizare și chiar respingere.  Singurul lucru pe care îl puteți face pentru a nu aduce traume noi asupra copiilor este să vă temperați și de asemenea să încercați pe cât posibil să vă rezolvați propriile voastre traume.

Nu uitați că un prichindel are nevoie de atenție, de iubire și de foarte multă răbdare, toate acestea trebuie să le oferiți chiar și atunci când sunteți epuizați de la job. În momentul în care veți conștientiza că toate acele lucruri pe care voi le realizați le poate afecta starea emoțională veți lua în calcul toate aceste detalii. Și multe dintre activitățile devenite rutină le veți evita și le veți înlocui cu lucruri care să aducă o stare de bine celui mic.

Pe de altă parte este foarte important timpul pe care îl petreceți în compania celui mic. Dacă ai de gând să lucrezi, chiar și atunci când trebuie să stai cu familia sau să te ocupi de anumite aspecte care nu-i includ pe cei mici ar fi mult mai indicat să lași aceste activități deoparte. Dacă tot vă încumetați să petreceți timp cu familia încercați, totuși, să petreceți timp de calitate. Vă puteți juca și în același timp îi puteți învăța pe copii lucruri simple, captivante și de folos în viitor. Tu când ai petrecut ultima dată timp de calitate alături de familia ta?