Cei mai mulți dintre noi își doresc să aibă parte de o casă plină de flori și plante ornamentale care să te întâmpine cu o mireasmă dulce și care să îți dea o stare de liniște ori de câte ori ești acasă. Dar mai întâi de toate trebuie să cunoști ce tip de plante îți pot decora casa și ce tip de plante sunt otrăvitoare și îți pot provoca diferite afecțiuni ale stării de sănătate.

De asemenea, în articolul de față veți găsi câteva dintre cele mai cunoscute și întâlnite plante, dar care sunt otrăvitoare și trebuie să vă feriți de acestea. Printre cele mai întâlnite plante otrăvitoare se numără: oleandrul sau leandrul, omagul, ciumăfaia, mătrăguna dar și ricinul.

Oleandrul sau leandrul este una dintre cele mai cunoscute plante care se cresc în casă, dar din păcate această plantă este foarte otrăvitoare. Acesta conține digitoxină, fiind substanța toxică care atacă inima și sistemul nervos central. Iar semnele pentru acele persoane care au fost otrăvite de această plată sunt stările de greață, vărsături, dureri abdominale, palpitații, dar și salivă în exces.

Planta Omag este considerată a fi una dintre cele mai frumoase și mai atrăgătoare, prezentând un colorit viu. Aceasta este însă foarte toxică si îți poate da senzații de amorțeală, tulburări de vedere, dar și aritmie cardiacă.

Ciumăfaia (Datura stramonium) întâlnită cel mai adesea în America Centrală și de Nord, dar și în Europa. De cele mai multe ori cei care au îndrăznit să consume această plantă manifestă un comportament straniu, suferă de delir, tahicardie și hipotermie. Se mai spune că aceste simptome pot dura între 24 și 48 de ore, dar mai sunt cazuri când acestea pot dura și câteva săptămâni.

Mătrăguna este întâlnită în Europa, Africa de Nord, dar și în unele părți din vestul Asiei. Aceasta poate produce boli cardiovasculare, tulburări gastrointestinale (dacă aceasta este consumată), tulburări psihotice.

Oricât de mult te-ar atrage aceste plante prin forma și coloritul lor nu ar trebui să le ai prin preajma casei, mai ales în prezența copiilor.