Blugii au fost mereu și sunt și în acest an cea des folosită piesă vestimentară. Chiar dacă moda se schimbă de la an la an, blugii, fie că sunt drepți, cu talie înaltă sau joasă, rupți sau skinny, nu se demodează niciodată. Pot fi purtați la orice vârstă ca făcând parte dintr-o ținută lejeră sau pot fi  accesorizați și pentru ocazii mai speciale.

Este preferabil să îți achiziționezi niște blugi de calitate pentru a-i purta mai mult timp, dar, indiferent cât de mult încercați să aveți grijă de aceștia, denimul începe în mod natural să se estompeze și să se deterioreze cu timpul. Cu toate acestea, experții în domeniul vestimentar au dezvăluit acum modalitățile simple prin care puteți face ca blugii din garderoba voastră să se păstreze mai mult, în timp ce eliminați și unele treburi plictisitoare din lista cu lucruri de făcut zilnic.

Iată cum păstrezi blugii mai mult timp:

  • Indicat ar fi să spălați perechile de blugi cât mai rar – cu cât vei spăla perechile de jeans mai rar cu atât aceștia vor arăta mai bine și nu trebuie să uitați nici de faptul că în prezent există produse de curățat care să păstreze culoarea și nuanța hainelor. Celebra firma Levi’s recomandă ca spălarea blugilor să se facă aproximativ o dată pe lună și în cazul în care aceștia se pătează, să tratăm individual zona respectivă, mai degrabă decât să spălam întregul articol. Un purtător de cuvânt al mărcii denim amintită a declarat pentru presă faptul că: “Denimul este o țesătură rezistență și durabilă – nu trebuie să fie spălat pe cât de des s-ar crede”;
  • În momentul în care îi spălați ar trebui să țineți cont de câțiva factori, legat de mașina de spălat– timpul de spălare, viteza de rotație a diferitelor nivele de spălare, temperatura apei – conform indicațiilor de spălare de pe eticheta produsului, și bineînțeles nu uitați să întoarceți pe dos perechile de blugi, astfel încât suprafața țesăturii să nu se deterioreze foarte rapid. Profesioniștii nu recomandă spălarea lor la mașină, dar poți opta pentru o spălare la temperatura redusă, fără balsam sau poți adăuga oțet alb, pentru fixarea culorii;
  • E bine să folosești uscătorul de rufe cât mai rar în cazul blugilor, fiindcă această operațiune îi micșorează și deteriorează țesătură. De asemenea veți observa cum diferite scame se vor așeza pe blugi, iar acest lucru le va strică aspectul.
  • Atunci când vă organizați hainele în dulap și sertare ar fi bine pe cât posibil să nu îndoiți sau să pliați perechile de blugi, deoarece se poate ajunge foarte ușor la acele zone tocite și în final la ruptură. Cel mai bine este să îi atârnați folosind umerașe sau chiar și acele cârlige în formă de S de care să va agățați perechile preferate de blugi cu ajutorul bridelor de la curelele lor pentru a-și menține forma.

Toate aceste detalii vin în sprijinul tău și te pot ajuta astfel încât de acum înainte să poți evita problemele banale, care în timp îți vor distruge perechile de blugi. Până la urmă de tine depinde cât de mult îți dorești să-ți păstrezi prechea de jeans sau nu.