Unele fructe şi legume nu se depozitează în frigider, pentru a nu se altera. Pepenele roşu sau galben, dacă nu este tăiat, poate fi ţinut într-un loc umbrit şi răcoros. Dovleacul are nevoie de un mediu uscat. Umezeala din frigider înmoaie coaja şi produce mucegai.

Ceapa uscată trebuie ţinută într-un loc aerisit, altfel umezeala o afectează, alterând-o din interior spre exterior. Roşiile trebuie păstrate fie pe pervaz, fie pe balcon, fie în bucătărie. În frigider, gustul bun se alterează şi se veştejesc. Cartofii trebuie ţinuţi într-un loc aerisit, întunecos şi uscat. Mugurii pe care îi dezvoltă trebuie înlăturaţi, pentru că sunt toxici. Merele ţinute în mediul umed şi rece al frigiderului pot mucegăi. Cel mai bine stau într-un coş de fructe la temperatura camerei,  informează csid.ro.

Avocado trebuie păstrat într-un loc întunecos, înfăşurat în hârtie până se înmoaie şi poate fi consumat. Usturoiul trebuie să stea într-un mediu aerisit şi uscat. Când în preparaţi, îndepărtaţi mustăţile pentru a elimina mucegaiul. Banalele păstrate în frigider se alterează foarte rapid şi îngreunează decojirea lor. Pot sta în coşul de fructe, alături de mere.

Piersicile, prunele, nectarinele, caisele au deja un conţinut ridicat de apă, umiditatea din frigider le va afecta pieliţa, veştejindu-le.