Celebra companie americană Pantone, furnizor de standarde profesionale de culoare și soluții digitale pentru industria de design, a anunțat care este culoarea anului 2020 și anume Albastru clasic, fiind considerată o nuanță odihnitoare care aduce sentimentul de pace și liniște și încurajează optimismul. Specialiștii în domeniu au ales această culoare pentru eleganţa prin simplitatea ei şi pentru că exprimă încredere şi profunzime în vremuri care necesită aceste calităţi.

„Trăim vremuri care necesită încredere şi convingere. Acest tip de constanţă şi certitudine este exprimat de Pantone 19-4052 Classic Blue, o nuanţă de albastru solidă pe care te poţi baza întotdeauna. Albastrul clasic ne încurajează să privim dincolo de evident, să ne dezvoltăm gândirea”,

a transmis Leatrice Eiseman, director executiv al Pantone Color Institute, potrivit adevărul.ro.

Cunoscută drept o culoare odihnitoare, albastrul clasic aduce un sentiment de pace şi linişte spiritului, oferind refugiu. Nuanţa încurajează optimismul.

Experţii Pantone aleg de 20 ani culoarea anului următor. În 2019, Pantone 16-1546 „Living Coral” a fost aleasă de către compania americană drept culoarea anului, fiind o nuanță optimistă și plină de viață de portocaliu-piersică cu irizații aurii.