Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că va discuta cu reprezentanții Comisiei Europene să țină cont de nominalizarea pentru funcția de comisar european, respectiv Dan Nica, deoarece puterea de a desemna comisarul îi aparține premierului interimar, nu celui desemnat.

„Am făcut două nominalizări, Rovana Plumb și Dan Nica. A fost respinsă Rovana Plumb de către Comisia Juridică a PE, a rămas cealaltă nominalizare. Dacă nu va fi un guvern învestit, vom discuta cu Comisia Europeană. Noi sperăm să țină cont de nominalizarea pe care am făcut-o, pentru că, între un premier interimar și un premier desemnat, puterea de a nominaliza un comisar aparține unui premier interimar”,

a declarat Viorica Dăncilă, la Săcele, în județul Brașov, potrivit Mediafax.

Liderul PSD a susținut că nu e corect ca României să i se impună nominalizarea unei femei pentru funcția de comisar european, deoarece nici celelalte state membre ale UE nu au avut această condiție impusă.

Reacţia premierului interimar vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Bruxelles, că un guvern demis de drept în Parlament nu poate face o propunere de comisar, în contextul în care nu va avea niciun rol în viitoarea Comisie Europeană.

Foto: psd.ro