Uniunea Europeană, consideră că este tot mai probabil ca Marea Britanie să iasă din Blocul Comunitar fără un acord, au declarat mai mulți oficiali europeni, deși UE a acordat recent Londrei o amânare a procesului Brexit până pe 22 mai, cu condiția ca Parlamentul britanic să aprobe acordul.
“Suntem pregătiți pentru acest scenariu”
A declarat un înalt oficial european, făcând referire la modalitățile în care statele membre UE s-au pregătit de această posibilitatea, scrie mediafax.ro.
Membrii Parlamentului britanic au votat luni seară un amendament prin care s-a decis preluarea controlului procesului de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană de la Guvern. Amendamentul a fost votat cu un raport de voturi de 329/302, relatează BBC.
Parlamentarii urmează să voteze un amendament privind cererea unei noi prelungiri a Brexit, dacă acordul nu va fi aprobat până în data de 5 aprilie, aceștia luând decizia de a aplica o măsura fără precedent pentru a încerca să găsească o metodă de compromis în impasul cu Uniune Europeană, mai exact pentru a găsi alternative la acord care ar putea obţine aprobarea Parlamentului.

Reamintim că Marea Britanie nu a reușit să obțină o amânare a BREXIT-ului până la sfârșitul lunii iunie 2019, așa cum și-ar fi dorit, singura variantă acceptată și propusă de UE fiind o amânare până la data de 12 aprilie. În același timp, surse din guvernul de la Londra au confirmat, sâmbătă, pentru Times că mai mulţi miniştri importanţi acţionează pentru a o înlătura pe Theresa May, urmând să fie înlocuită de David Lidington, şeful cabinetului premierului.