CEO-ul Apple, Tim Cook, a declarat duminică că este „devastat” de „nebunia” inactivității legislative în ceea ce privește violența cu arme de foc în SUA, după ce două omucideri în masă care au avut loc în două orașe în decurs de 24 de ore s-au soldat cu 29 de morți, potrivit CNN.

„Sunt devastat de ceea ce se întâmplă în țara mea. Definiția nebuniei face același lucru și așteaptă rezultate diferite. E timpul ca oameni buni, cu vederi diferite, să nu mai arate cu degetul și să se reunească pentru a aborda această violență pentru binele țării noastre.”

a afirmat Tim Cook într-un mesaj postat pe o rețea de socializare.

În cursul zilei de sâmbătă, într-un atac armat la magazinul Walmart dintr-un centru comercial din El Paso, Texas, au fost uciși 20 de oameni și răniți alți 26, iar câteva ore mai târziu în aceeași zi a avut loc un alt atac în cartierul istoric al Dayton-ului din statul Ohio în urma căruia au rezultat 9 morți și 27 de răniți.

Nu este pentru prima dată când Cook critică activitatea guvernamentală pe care o consideră dăunătoare pentru SUA. În 2017, Cook s-a declarat a fi împotriva efortului președintelui Donald Trump de a închide granițele SUA imigranților din țările predominant musulmane, spunând angajaților într-un memorandum intern că „Nu este o politică pe care o susținem”.

Cu un an înainte, Cook se număra printre cei peste 90 de directori de companii care au criticat o lege din Carolina de Nord, care îi obliga pe elevii transgender să folosească toaletele școlare „în contradicție cu identitatea lor de gen”.

Numărul de omucideri în masă din SUA până în acest moment în 2019 a depășit numărul de zile din acest an, potrivit unui grup de cercetare a violențelor cu arme de foc, citat de CNN. Au avut loc 251 de atacuri armate în SUA în acest an până duminică trecută, care a fost a 216-a zi a anului, conform datelor de la Arhiva Violențelor cu Arme de foc, o organizație non-profit care urmărește fiecare crimă în masă din țară.

credit foto: Global News