După eșecul ultimelor tentative de proteste organizate în Piața Victoriei, membrii #rezist din diaspora în frunte cu binecunoscutul activist, Mălin Bot, anunță că în perioada următoare intenționează organizarea unor mișcări de stradă în privința susținerii drumului european al României. La acțiunile anunțate, se face apel atât la grupurile civice din diaspora cât și din România.

“Protestul de la Bruxelles este în 4 mai, între orele 14. 00 și 17.00, vrem sa facem un marș de la Comisia Europeană, la Parlamentul European. Trei mesaje vom da:

1. Românii din #diaspora susțin drumul european al României și în ajunul sărbătorii de 5 mai, Ziua Europei, își afirma valorile occidentale democratice.

2. Mobilizam la vot pe toți cei care se vor uita la noi pe rețele sociale.

3. Cerem autorităților europene observatori speciali pentru a preveni frauda la alegeri. Cerem autorităților romane mai multe secții de vot în diaspora.

Evenimentul este inițiat de comunitatea românilor din Bruxelles și Acord Diaspora și sunt chemați sa devină organizatori toți cei care au grupuri ale comunităților românești din diaspora, dar și grupurile civice din România.”

Scrie Mălin Bot pe contul său de facebook.