Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul oficial al NATO, secretarul general al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, Jens Stoltenberg, a anunțat miercuri numirea lui Mircea Geoană în funcția de secretar general adjunct al Alianței Nord-Atlantice.

“Sunt fericit să anunţ numirea lui Mircea Geoană în funcţia de adjunct al secretarului general. El este un avocat devotat al legăturii transatlantice şi va aduce experienţa sa îndelungată ca om de stat şi diplomat acestui post. El va fi primul român care va deţine această poziţie de rang înalt”, a declarat Jens Stoltenberg, conform unui comunicat de presă postat pe site-ul NATO.

Mircea Geoană o va înlocui în funcţie pe Rose Gottemoeller din SUA, care ocupa această poziţie din luna octombrie a anului 2016. “Îi sunt foarte recunoscător lui Rose Gottemoeller. Aptitudinile ei diplomatice şi expertiza ei în securitate politică au fost de nepreţuit pentru Alianţă, într-un context în care NATO continuă să se adapteze la un mediu de securitate mai impredictibil“, a mai declarat  Jens Stoltenberg.

Într-un mesaj publicat pe pagina personală de Facebook, Mircea Geoană se declară “profund onorat sa fiu desemnat pentru aceasta pozitie cheie ce reprezinta, de asemenea, o recunoastere a importantei contributii a Romaniei in cadrul NATO.”

Sunt mandru sa fiu desemnat de catre Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, ca urmatorul Secretar General Adjunct. Este, deopotriva, o uriasa provocare si o oportunitate de a reprezenta interesele Aliantei noastre, care asigura securitatea a peste 1 miliard de cetateni. De-a lungul carierei mele diplomatice si politice am promovat legatura transatlantica si integrarea euro-atlantica a Romaniei. Sunt profund onorat sa fiu desemnat pentru aceasta pozitie cheie ce reprezinta, de asemenea, o recunoastere a importantei contributii a Romaniei in cadrul NATO. Apreciez, in mod deosebit, sustinerea politica si institutionala trans-partinice de care s-a bucurat candidatura mea. a scris Mircea Geoană pe Facebook.

Foto:nato.int