Iranul sugerează că se pregăteşte de un „război sângeros”, după ce Qasem Soleimani, liderul Forţei Quds, a murit în urma unui atac cu dronă al Statelor Unite ale Americii, arborând pentru prima dată în istorie steagul roşu deasupra unei moschei considerată loc sacru. Arborarea steagului roşu simbolizează începerea unui „război sângeros” în cultura arabă, informează Daily Mail, citat de Mediafax.

Steagul a fost arborat la moscheea Jamkaram din oraşul Qom, un loc considerat sacru şi sfânt în Orientul Mijlociu încă din Evul Mediu.

 

Sâmbătă, Casa Albă a emis un comunicat oficial privind atacul în care Soleimani a fost ucis în temeiul Legii puterilor de război din 1973.

Soleimani, 62 de ani, a fost un preeminent lider militar iranian – şeful Forţei Quds din cadrul Gărzilor Revoluţionare şi arhitectul influenţei răspândite a Iranului în Orientul Mijlociu. Muhandis, celălalt lider militar asasinat, a fost liderul de facto al grupărilor paramilitare ale Forţelor Populare de Mobilizare (PMF) din Irak.