În cursul nopţii de marţi spre miercuri, Iranul a lansat un atac pe scară largă împotriva forţelor americane din Irak. Potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, Jonathan Hoffman, ţintele vizate au fost baza aeriană Al-Asad, în vestul Irakului, şi o alta de la Erbil, în Kurdistanul irakian, relatează site-ul agenţiei Reuters, citată de Mediafax.

Televiziunea de stat iraniană a transmis că atacurile cu rachete ce au vizat mai multe baze din Irak, care găzduiesc trupe americane, sunt răspunsul Iranului la uciderea de către SUA a generalului iranian Qassem Soleimani, relatează site-ul agenţiei Reuters.

„Avertizăm toţi aliaţii americani, care şi-au cedat bazele armatei sale teroriste, că orice teritoriu care este punctul de origine al unor acţiuni agresive împotriva Iranului va fi vizat”,

se afirmă într-un comunicat al agenţiei oficiale de ştiri de la Teheran, IRNA, preluat de televiziunea de stat.

Corpul Gardienilor Revoluţiei din Iran ameninţă că va ataca oraşele Dubai, Emiratele Arabe Unite, şi Haifa, Israel, în cazul în care Statele Unite ripostează la bombardarea în noaptea de marți spre miercuri a unor baze din Irak, care găzduiesc trupe americane, relatează site-ul postului CNN.

După ce mai multe rachete au lovit în zona bazei Al-Asad din vestul Irakului, Casa Albă a anunţat că este la curent cu situaţia, iar preşedintele Donald Trump a fost informat şi „monitorizează” situaţia.