Guy Verhofstadt, conducătorul grupului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) din Parlamentul European, a anunțat recent că după alegerile europarlamentare din 26 mai, actuala alianță a liberal-democraților se va dizolva urmând  să fie înlocuit de altă alianţă politică, construită în jurul politicienilor din grupul “Renaşterea europeană” propus de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

“Intenţionăm să creăm un nou grup, un grup global, un grup de centru proeuropean, împreună cu Emmanuel Macron”, a declarat potrivit Mediafax, Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din Parlamentul European.

Potrivit aceleiași surse, președintele USR, Dan Barna, a declarat că liderul grupului ALDE în Parlamentul European, Guy Verhofstadt, ar vrea să participe la mitingul USR-PLUS, pe 24 mai, la Bucureşti.

„Domnul Verhofstadt şi-a anunţat intenţia de a veni şi în 24 mai la Bucureşti pentru a susţine mitingul de la Bucureşti al Alianţei şi vom vedea dacă va veni şi la mitingul de la Cluj (duminică – n.r.). Intenţionează să participe la unul dintre evenimentele de campanie ale Alianţei, cel mai probabil cel de pe 24 mai de la Bucureşti. Intenţia este să vină şi de la Ciudadanos şi de la celelalte partide, de la En Marche. Există o susţinere europeană consistentă pentru Alianţa USR-PLUS din zona aceasta En Marche, ALDE”. a declarat pentru Mediafax, Dan Barna.

Dan Barna  a precizat că Alianţa USR-PLUS 2020 dorește ca în viitoarea legislatură europeană, să facă parte din noul grup europarlamentar anunțat de Guy Verhofstadt, alături de părţi din ALDE, En Marche şi Ciudadanos.

Foto:rador.ro