Preşedintele francez Emmanuel Macron a susţinut, joi, că Sylvie Goulard este victima unui „joc politic”, după ce candidata Franţei a fost respinsă de comisiile de specialitate din Parlamentul European în urma audierilor pentru postul de comisar european, transmite agenţia Reuters.

Sylvie Goulard a fost audiată joi a doua oară de comisiile Piaţa Internă şi Protecţia Consumatorilor (IMCO) şi Industrie, Cercetare şi Energie (ITRE), după ce la audierea din 2 octombrie nu a primit aviz favorabil din cauza unor suspiciuni privind integritatea. Dar ea nu a convins nici de această dată eurodeputaţii, astfel că numai 29 de eurodeputaţi din comisiile de specialitate au votat în favoarea ei şi 82 împotrivă.

„Sylvie Goulard a fost victima unui joc politic care afectează întreaga Comisie Europeană”,

afirmă preşedintele Macron într-o declaraţie transmisă de biroul său de presă. Liderul de la Elysee va aborda această chestiune în discuţiile cu viitoarea preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi va căuta să se asigure că portofoliul atribuit Franţei va fi respectat, se mai arată în declaraţie.

Foto: Arnaud Beinat/MAXPPP