Potrivit anunțului făcut marți seara pe Twitter de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, ministrul german al apărării Ursula von der Leyen a fost propusă oficial pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene, iar Charles Michel pentru funcţia de preşedinte al Consiliului European.

“Consiliul European a ajuns la un acord privind viitoarea conducere a instituţiilor Uniunii Europene. Consiliul European o propune pe Ursula von der Leyen pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene”, a anunțat actualul președinte al CE, Donald Tusk.


Premierul Belgiei,  Charles Michel, a fost desemnat  pentru a-i succeda lui Donald Tusk la conducerea Consiliului European.

Alături de cei doi nominalizați, Christine Lagarde a fost nominalizată pentru a prelua funcţia de preşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE) iar Josep Borrell Fontelles, ministrul de Externe al Spaniei , a fost propus pentru funcţia de Înalt reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

Italianul David-Maria Sassoli, din gruparea social-democraţilor, a obținut 345 de voturi, fiind ales șeful Parlamentului European.

Foto:Mediafax