Fostul ministru al învățământului, Daniel Funeriu, lansează o provocare pentru Dan Barna și Dacian Cioloș, cerându-le acestora să anunțe în mod public că cele două formațiuni politice conduse de ei și prezente în parlamentul european nu vor vota propunerea Franței pentru unul dintre cei 26 de comisari europeni, Sylvie Goulard, care se confruntă în țara de origine cu un scandal cu implicații penale asemănător cu cel pentru care Liviu Dragnea a primit în România 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

„Domnule Cioloș, domnule Barna: dumneavoastră sau, după caz, membrii partidelor pe care le conduceți, veți/vor vota pro sau contra compatrioatei mele, Mme Sylvie Goulard? Dacă da, cum veți împăca chestia asta cu excelenta inițiativă <<Fără Penali>>?

Accept, strict pe temă, și răspuns de la dl. deputat european Tudorache. Care, dacă se exprimă pe subiect, sigur va fi preluat (de data asta ne-servită) de ziare punct com.

Întrebare suplimentară pentru domnul Dan Barna: sunteți sigur că Parlamentul European nu (mai) e foarte bine informat referitor la aspecte legate de anticorupția din România? Că atâta timp cât Monica Macovei era acolo eu știu că era perfect informat. Oups, am uitat… Monica nu e omnou. E doar Om.

PS: dl. Cioloș, dl. Barna, vă dau și o soluție pentru a vă rezolva conflictul de loialitate între slujirea agendei lui Macron și slujirea principiilor: dacă loialitatea față de principii este înaintea loialității față de Macron, anunțați public că nu o votați pe <<penala>>Goulard. Dacă loialitatea voastră față de Macron bate loialitatea față de principii, atunci măcar cereți ca LCK să fie numită înaintea votului. Măcar să obțină și România ceva de pe urma renunțării voastre la principii.

Eu am dublă cetățenie, dar loialitatea mea e, neștirbită, față de valoarea supremă care unește Parisul de București: adevărul. Voi ezitați în a vă tranzacționa loialitatea față de ceea ce are vocația de a ne separa: interese mici pentru posturi și influență. Vă cer ca, pentru milioanele care v-au votat, să îmi dovediți că greșesc”,

scrie Funeriu pe Facebook, şi îi aruncă o provocare pe subiect şi jurnalistei Dogioiu de la ziare.com, cunoscută și ca activistă anti-corupție:

„Ia să vedem, Nadina Ioana Dogioiu și colegii de la ziare punct com, e suficient de importantă chestiunea și lipsită de nombrilism întrebarea ca să o preluați, sau noh… independența editorială bate interesul public?”.

Sylvie Goulard a fost desemnată oficial marţi în Comisia Europeană de preşedinta Ursula von der Leyen, odată cu alţi 26 de comisari. Portofoliul ei urmează să acopere politica industrială, piaţa unică digitală, industria de apărare şi spaţială.

Viitorul comisar european din partea Franţei, Sylvie Goulard, este investigat de justiţia franceză şi de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) într-un dosar de angajări fictive la cabinetul ei de eurodeputat, a declarat agenţiei France Presse o sursă apropiată de anchetă.

Foto: facebook/alianta2020