Condamnarea fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, la 50 de săptămâni de închisoare de un tribunal londonez pentru că a încălcat în 2012 condiţiile de acordare a liberării condiţionate impuse de justiţia britanică asupra unui ordin de extrădare în Suedia este ”şocantă şi răzbunătoare”, potrivit site-ului WikiLeaks, relatează dpa, citat de Agerpres.

”Suntem foarte preocupaţi dacă va fi o audiere corectă în vederea extrădării”

Se arată într-un mesaj postat de WikiLeaks, conform sursei citate.

Julian Assange a fost arestat la Ambasada Ecuadorului din Londra, unde s-a refugiat timp de șapte ani, în urmă retragerii azilului de către Guvernul Ecuadorului, luna trecută. Acesta a fost găsit vinovat pentru că nu s-a predat autorităţilor britanice în cazul unui mandat din anul 2010 legat de acuzaţii de agresiune sexuală în Suedia, care au fost ulterior retrase.

Amintim faptul că Assange este, de asemenea, subiectul unei cereri de extrădare a SUA legate de acuzaţii de conspiraţie cu fostul analist american de informaţii militare Chelsea Manning pentru scurgere de informaţii din documente clasificate în 2010. Astfel, potrivit sursei citate, o audiere separată privind extrădarea lui Julian Assange urmează să înceapă joi.

credit foto: Business Insider