Europarlamentarul S&D, Carmen Avram, consideră că raportul MCV la adresa României și decizia că MCV să fie menținut este un cadou făcut de „Prietenii României” care au comis-o din nou după ce Bulgaria dă României o lecție din care rezultă faptul că forțele lor politice au făcut front comun spre deosebire de forțele politice din România care au exportat scandalul și minciuna chiar de către personaje care “au, mai nou, dosar penal, pentru suspiciuni de fraudă cu fonduri europene”.

„<<Prietenii României>> au comis-o din nou. După ce şi-au bârfit țara până au făcut spume şi au mințit pe la Bruxelles cât i-au ținut puterile, ni s-a făcut iar un MCV după chipul şi asemănarea lor. Pe scurt, să ne fie clar la toți, suntem mai corupți şi mai retrograzi şi mai răi cu fiecare zi. Noi, românii, că despre România se vorbeşte. În paralel, bulgarii, care au şi ei opoziție, dar decentă, cu bun-simț şi drag de neam, au ținut capul sus, coloana dreaptă, mintea limpede şi privirea mândră. N-au exportat scandal si minciună. Au făcut front comun. Şi, ce să vezi, se îndreaptă spre ridicarea MCV! Dar ştiți care e ironia maximă? Că multe, foarte multe dintre minciunile despre România au fost inventate şi împrăştiate chiar de personaje care au, mai nou, dosar penal, pentru suspiciuni de fraudă cu fonduri europene. Minunat”.

a spus Carmen Avram, pe pagina de Facebook.

Reacția europarlamentarului Carmen Avram vine în contextul în care Comisia Europeană a decis păstrarea MCV pentru România. Evoluţia situaţiei privind reforma sistemului judiciar şi combaterea corupţiei în România în primele luni ale anului 2019 a constituit o sursă de preocupare majoră pentru Comisia Europeană, care în mai 2019 a trebuit să informeze autorităţile române că, dacă nu fac îmbunătăţirile necesare sau dacă adoptă noi măsuri negative, va lua măsuri în temeiul Cadrului UE pentru consolidarea statului de drept, care depăşeşte parametrii evaluaţi în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), relevă cel mai recent raport din cadrul MCV, adoptat marţi de Colegiul Comisarilor.

Foto: dcnews.ro