Cel puţin 13 persoane au fost ucise în schimburi de focuri în cursul unei operaţiuni recente a poliţiei militare braziliene în favelele situate aproape de centrul oraşului Rio de Janeiro, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP, scrie Agerpres.

Poliţia militară a confirmat pe Twitter că agenţi ai săi ”au împuşcat 12 criminali” în cursul unei operaţiuni în favelele Fallet, Fogueteiro şi Coroa, toate aproape de cartierul Santa Teresa, situat pe o colină care domină centrul Rio.
Forţele de securitate au intervenit din cauza ”focurilor de armă provocate de conflicte între grupuri criminale”, a precizat poliţia.

Cu o populație de peste 200 de milioane de locuitori, Brazilia este una dintre cele mai mari și mai populate țări din  lume. Numărul mare de locuitori și sărăcia face ca Brazilia să fie una dintre țările cu o rată ridicată a criminalității. Preşedintele Jair Bolsonaro, considerat extremist, a declarat război criminalităţii în Brazilia, declarând încă din campania electorală că, Un bandit bun este un bandit mort. 

Foto:latimes.com