În contextul gravei crize politice prin care trece Republica Moldova și a lipsei ferme de reacție din partea Comisiei Europene dincolo de un apel la calm, fostul președinte Traian Băsescu îl atacă dur pe vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans pe care îl acuză de faptul că este un biet cabotin pitit după birou care inventează probleme false despre țări așezate pe drumul democrației cum sunt România, Polonia și Ungaria în vremea în care se face că nu vede lovitura de stat aplicată de oligarhul Plahotniuc statului de drept în Republica Moldova, țară asociată Uniunii Europene.

Conștiința democratică a lui Timmermans și-a terminat gazul!

În timpul campaniei pentru Parlamentul European, în speranța că va câștiga competiția pentru a deveni președinte al Comisiei Europene, olandezul Frans Timmermans își rupea hainele de pe el de grija statului de drept din țări precum Polonia, Ungaria sau România, hiperbolizând sau inventând pericole majore de derapaje în aceste state, altfel destul de solid așezate pe drumul democrației. 
Azi, după ce a fost bătut măr de candidatul PPE, bietul cabotin stă pitit în birou și se face că nu vede lovitura de stat aplicată de oligarhul Plahotniuc statului de drept în Republica Moldova, țara asociată Uniunii Europene. 
Ce ți-e și cu demagogii ăștia profesioniști cățărați în vârful instituțiilor europene. 
În fond, pentru Timmermans campania s-a terminat. Va vorbi din nou despre statul de drept și îl va apăra cu frenzie în următoarea campanie. 
Până atunci, Republica Moldova poate să mai aștepte…

A scris, pe Facebook, fostul preşedinte.