Adrian Zuckerman, avocatul de origine română, a fost confirmat miercuri de Senatul american în funcţia de ambasador în România, cu 65 de voturi pentru şi 30 împotrivă. Acesta ar urma să îl înlocuiască pe Hans Klemm, actualul ambasador al SUA în România, aflat în funcție din luna septembrie a anului 2015.

Potrivit Mediafax, la 20 iunie, audiat în Comitetul pentru Relaţii Externe din Senatul SUA, Adrian Zuckerman a afirmat că doreşte să răsplătească ospitalitatea americană prin promovarea intereselor Statelor Unite în România.

„Dacă voi fi confirmat, aş dori să ofer un sprijin constant demersurilor importante de combatere a corupţiei în România. Combaterea corupţiei şi sprijinirea independenţei judiciare sunt vitale pentru prosperitatea şi securitatea pe termen lung a României”,

a spus atunci Zuckerman, citat miercuri de The Washington Times.

Inițial, nominalizarea lui Adrian Zuckerman pentru funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al SUA la Bucureşti a fost făcută de președintele Donald Trump în 2018 însă, din motive procedurale, întregul proces de confirmare a fost reluat în luna ianuarie a acestui an.

Adrian Zuckerman, de profesie avocat, a emigrat în Statele Unite ale Americii în anii 1960, la vârsta de 10 ani, și a rămas un vorbitor fluent de limba română, se arată în prezentarea de pe site-ul Casei Albe.  Zuckerman este avocat, filantrop şi a făcut parte din boardul unei organizaţii neguvernamentale care are ca obiect protecţia copiilor defavorizaţi.

Foto: Mediafax