Banca Națională a României(BNR) anunță printr-un comunicat de presă publicat pe site-ul instituției că, începând cu data de 26 august, Viceguvernatorul Băncii Naţionale a României, Liviu Voinea, a fost numit în funcția de reprezentant al României la Fondul Monetar Internaţional(FMI) şi va prelua funcţia de Senior Advisor al Directorului Executiv al Fondului Monetar.

Liviu Voinea ocupă funcția de Viceguvernator al BNR din anul 2014, fiind susţinut de premierul de atunci Victor Ponta. Voinea a mai fost ministru delegat pentru Buget in Guvernul Ponta II, din decembrie 2012 și până în august 2014, când a fost votat ca membru ăn Consiliul de Administrație al BNR.

“Banca Națională a României informează că domnul Viceguvernator Liviu Voinea a fost numit reprezentantul României la Fondul Monetar Internațional și va prelua funcția de Senior Advisor al Directorului Executiv al FMI începând cu data de 26 august a.c.. În vederea preluării mandatului la FMI, dl. Liviu Voinea va renunța, cu aceeași dată, la poziția de Viceguvernator al BNR. Mandatul domnului Mugur Tolici la FMI încetează, la cererea sa, la data de 23 august a.c.” se arată în comunicatul BNR.

Actualul reprezentant al României la FMI, Mugur Tolici, a preluat, funcţia de reprezentant al României la FMI în luna septembrie 2018, mandatul fiind unul de 2 ani dar, la cerere, acesta renunță după numai un an.

Foto:businessexpress.ro