Ministerul Finanţelor, acționarul principal al CEC Bank, la înlocuit din funcție pe președintele Consiliului de Administraţie al CEC Bank, Radu Gheţea. Acesta a fost înlocuit de secretarul de stat din Ministerul Finanțelor, Valentin Mavrodin, care conduce și operațiunile Trezoreriei. Potrivit site-ului instituției, lui Radu Ghețea nu i-a mai fost prelungit mandatul.

Radu Ghețea a fost unul dintre criticii vocali ai OUG 114, prin care Guvernul instituia în decembrie 2018 taxa pe activele bancare. Odată cu înlăturarea lui Radu Ghețea din Consiliului de Administraţie al CEC Bank, nici Gheorghe Carabasan, vicepreşedinte CEC Bank, nu mai face parte din conducere.

Casa de Economii și Consemnațiuni, actuala CEC Bank, a fost înființată în anul 1864 printr-o lege a domnitorului Alexandru Ioan-Cuza. În perioada postdecembristă, CEC, a fost implicat în două scandaluri majore: asocierea cu Fondul Național de Investiții (FNI controlat de Sorin Ovidiu Vântu) și creditul acordat Ioanei Băsescu, fiica președintelui în exercițiu la acea vreme, Traian Băsescu, aceasta împrumutând în septembrie 2013, circa 4.6 milioane de lei de la CEC Bank.

Foto:wikipedia.org