După ce Johann Strobl, director general al Raiffeisen Bank International a declarat în raportul anual al băcii că este nevoie de o reevaluare a operațiunilor din România, după taxa impusă pe activele bancare de Guvern în luna decembrie, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a comentat la Digi24 eventuala decizie a Raiffeisen Bank de a lichida operațiunile din România.

”Am mai auzit astfel de aprecieri, nu sunt indiferent la ele. Eu nu vreau nicio societate, nicio bancă să plece din România. S-ar putea să fie piețe mai atractive. Întotdeauna sunt avantaje și dezavantaje. Nu cred că piața din România e chiar atât de neatractivă. În orice caz băncile nu sunt instituții de binefacere. Ele umblă după profit. Fac profit stau, dacă nu fac profit probabil că își caută alte orizonturi. Dar în România sunt foarte multe firme mari, serioase, solide care fac profituri excepționale, au un comportament corect, își plătesc taxele, de exemplu OMV Petrom a făcut anul trecut un profit de 4,1 miliarde de lei”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, la Digi24.

În opinia lui Călin Popescu Tăriceanu în cazul în care Raiffeisen Bank decide să plece din România, dar celelalte bănci nu fac acest lucru, plecarea unei singure entități bancare nu este relevantă pentru a considera că este un semnal de alarmă pentru mediul bancar românesc.

Prima reprezentanţă a băncii a fost deschisă la Bucureşti în anul 1994, ajungând ca în prezent, Raiffeisen să aibă în România peste 5.000 de angajaţi şi peste 2 milioane de clienţi, persoane fizice și juridice.