Pentru deszăpezirea drumurilor în campania de iarnă 2019-2020 stocurile de sare vor fi asigurate de către Societatea Naţională a Sării S.A., prin intermediul a cinci sucursale existente la nivel naţional, se arată într-un comunicat al societăţii.

„Societatea Naţională a Sării S.A., prin sucursalele sale – Exploatarea Minieră Râmnicu Vâlcea, Salina Slănic, Salina Ocna Dej, Salina Praid şi Salina Târgu Ocna – dispune de stocurile necesare pentru asigurarea livrărilor de sare pentru deszăpezirea drumurilor în campania de iarnă 2019-2020. În conformitate cu prevederile contractului încheiat cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. (CNAIR S.A.), Societatea Naţională a Sării S.A. va livra, în baza comenzilor, cantitatea de sare necesară pentru deszăpezire către cele şapte Direcţii Regionale de Drumuri şi Poduri (Bucureşti, Craiova, Timişoara, Iaşi, Braşov, Cluj şi Constanţa). Societatea Naţională a Sării S.A. a întreprins măsurile necesare pentru a asigura, în mod ritmic şi la timp, livrarea sării pentru deszăpezire în sezonul de iarnă 2019-2020, atât către CNAIR S.A., cât şi către alţi clienţi, autorităţi şi instituţii locale”,

se precizează în comunicat.

Societatea Naţională a Sării este una de interes major pentru economia românească şi unul dintre primii zece producători de sare din Europa. Este o societate pe acţiuni cu capital majoritar de stat (51%), capitalul privat fiind deţinut de către Fondul Proprietatea SA (49%).

Răspândirea relativ largă a zăcământelor de sare pe teritoriul României a dus la apariţia şi dezvoltarea celor șapte exploatări miniere, ce au devenit ulterior și sucursale ale Societăţii Naţionale a Sării S.A.

În cinci dintre acestea – Salina Praid, Salina Târgu Ocna, Salina Slănic Prahova, Salina Cacica, E.M. Rm. Vâlcea – societatea a inițiat și a dezvoltat obiective cu caracter turistic și balnear, destinate celor aflați în căutarea unui mod inedit şi sănătos de petrecere a timpului liber.