Miercuri a fost turnat primul kilometru de asfalt pe varianta ocolitoare a Bacăului, care face parte din Autostrada „Moldova”, a anunţat Ovidiu-Mugurel Laicu, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, pe Facebook.

Directorul Laicu a precizat că este „o zi istorică pentru DRDP Iaşi!”, lucrările continuând în perioada următoare pe întreg tronsonul de 16,2 km prevăzut în regim de autostradă.

„O zi istorică pentru DRDP Iaşi! Felicitări constructorului!

Primul kilometru de asfalt pe Autostrada Moldova. Constructorul desemnat (Asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL) a început astăzi, 02 octombrie 2019, lucrările de așternere a covorului asfaltic pe șantierul Variantei Ocolitoare a municipiului Bacău. Imaginile au fost surprinse la km 6+ 270 al șantierului, în zona localității Letea Veche, pe un sector experimental, unde astăzi s-a așternut mixtură asfaltică pe 4000 mp (1000 m lungime și 4 m lățime). Mâine se va așterne mixtură pe o suprafață similară, urmând ca lucrările să continuie în perioada următoare pe întreg tronsonul de 16,2 km prevăzut în regim de autostradă (Obiectul 1), care face legătura între localitățile Nicolae Bălcescu și Stăuceni, pe DN2.

Varianta Ocolitoare a Bacăului este parte integrantă a Autostrăzii Moldova (Coridorul IX Paneuropean), iar ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat pe 8 martie 2019.

Contractul prevede proiectarea și execuția a 30,8 km de drum național, din care 16,269 km în profil de autostradă.

Durata contractului este de 36 de luni, din care 6 luni proiectarea și 30 de luni execuția lucrărilor, pentru care constructorul oferă o perioadă de garanție de 84 de luni”,

a declarat Laicu.