Oficiul European pentru Statistică(Eurostat) a prezentat miercuri date privin creșterea economică înregistrare de statele Uniunii Europene în primul trimestru al anului 2019. Potrivit statisticii, România a înregistrat a doua creştere a PIB în primul trimestru al anului, comparat cu T1 2018, la nivelul UE, cu 5,1%.

Cea mai mare creștere a PIB raportată la aceiași perioadă a anului 2018 a fost înregistrată de Ungaria, care a înregistrat o creștere de cu 5,2%, cu un singur procent mai mult decât România. Pe poziția a treia s-a situat Polonia cu o creștere a PIB-ului de 4,6%. Potrivit Eurostat, creșteri importante s-au înregistrat și în Slovacia, de 3,8%, Cipru cu 3,5% şi Bulgaria, cu 3,4%.

Media creșterii PIB în zona euro a fost de 1,2%, iar cea a Uniunii Europene de 1,5%. Potrivit Eurostat, din statistica prezentată, lipsesc informaţiile pentru un număr de ţări, printre care Irlanda, Grecia, Slovenia sau Luxemburg.

Potrivit datelor publicate tot miercuri de Institutul Naţional de Statistică(INS), economia României a crescut în primul trimestru al acestui an cu 5%, pe serie brută, comparativ cu aceiași perioadă a anului trecut, şi cu 5,1% pe serie ajustată sezonier.